29. januar 2024

Fornemme priser og udgivelser til vores forskere

Allerede i årets første måned kan vi være med til at fejre et af vores bestyrelsesmedlemmer og to af vores centerledere, der har modtaget fornemme priser og publiceret fire artikler, som har skabt international opmærksomhed.

Først og fremmest vil vi ønske et stort tillykke til vores nye bestyrelsesmedlem professor Dorthe Dahl-Jensen, som netop har modtaget BBVA Foundation Frontiers of Knowledge Award i kategorien Climate Change.
Dorthe Dahl-Jensen modtager prisen for sin forskning i koblingen
mellem drivhusgaskoncentrationer og stigende lufttemperaturer over hele planeten i løbet af de sidste 800.000 år.

Dernæst står professor Eske Willerslev, leder af Center for Ancient Environmental Genomics, i spidsen for fire nye studier i tidsskriftet Nature. Et internationalt forskerhold har undersøgt arvemassen på 5000 gamle skeletter fra mennesker udgravet i Europa og det vestlige Asien (Eurasien), der kan præsentere helt ny viden om bl.a. folkevandringsmønstre og om oprindelsen af genvarianter, der giver øget risiko for sygdomme. Læs pressemeddelelsen her.

Sidst, men ikke mindst, ønsker vi også professor Susanne Mandrup et stort  tillykke med modtagelsen af  Villum Kann Rasmussens Årslegat.
Mandrup er leder af grundforskningscentret Center for Functional Genomics and Tissue Plasticity,  og hun har dedikeret sin forskning til fedtvæv med særligt fokus på mekanismerne for fedtcellernes udvikling og undersøgelsen af, hvordan de enkelte gener bliver tændt og slukket under fedtcelleudviklingen.

– Med sin forskning har Susanne Mandrup været med til at skabe opmærksomhed om betydningen af de molekylærbiologiske mekanismer i fedtvævet, skriver Syddansk Universitet blandt andet i artiklen her, hvor du kan læse mere om Mandrups forskning og den flotte pris.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev