30. oktober 2017

DG-centerleder Rubina Raja præsenterer Dronning Margrethe for prestigefyldt udgravningsprojekt i Rom

Danske arkæologer banede i foråret vejen til et betydningsfuldt og prestigefyldt internationalt samarbejde, hvilket torsdag blev lanceret med kongelig deltagelse. Hendes Majestæt Dronning Margrethe deltog i åbningen af arkæologiske udgravninger på det antikke Cæsars Forum i Rom, hvor UrbNet-centerleder, Professor Rubina Raja, fremviste udgravningsstedet og fortalte om planerne for samarbejdet.

Udgravningerne er nogle af de mest prestigefyldte, som danske arkæologer har været involveret i til dato, og det danske bidrag til forskningen finansieres af Carlsbergfondet. Begivenheden er altså både historisk, og de fremtidige fund får formentlig historisk betydning.

Ved annonceringen af det 3-årige udgravningsprojekt i foråret udtalte Rubina Raja, at “udgravningerne på Cæsars Forum i Rom rammer lige ned i UrbNets forskningsagenda omkring byudvikling og byernes netværk. Rom undergik over en lang periode, og ikke mindst fra omkring 50 fvt. til langt ind i den senere romerske periode, en helt ny form for monumentalisering i form af de nye kejserfora, som var store offentlige pladser iværksat af de romerske kejsere. Cæsars Forum er det første af disse komplekser og udgravningerne vil byde på svar, som vi har søgt i århundreder.”

Læs Carlsbergfondets nyhedshistorie her 

og Danmarks Grundforskningsfonds nyhedshistorie om udgravningsprojektet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev