6. april 2017

Urbnet tilknyttet enestående udgravning af Cæsars Forum i Rom

Et unikt 3-årigt arkæologisk udgravningsprojekt på Cæsars Forum i Rom kan nu indledes i efteråret 2017. Projektet er et samarbejde mellem Det Danske Institut i Rom, og Rom kommunes antikvæsen Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali. Projektet er videnskabelige forankret ved Urban Network Evolutions (Urbnet) ved Aarhus Universitet. Centret ledes af professor Rubina Raja. 

Læs mere på Carlsbergfondets hjemmeside

Rubina Raja, centerleder for Urbnet, udtaler:
”På UrbNet er vi fantastisk stolte over at være en central del af dette nye store projekt. Udgravningerne på Cæsars Forum i Rom rammer lige ned i UrbNets forskningsagenda omkring byudvikling og byernes netværk. Rom undergik over en lang periode, og ikke mindst fra omkring 50 fvt. til langt ind i den senere romerske periode, en helt ny form for monumentalisering i form af de nye kejserfora, som var store offentlige pladser iværksat af de romerske kejsere. Cæsars Forum er det første af disse komplekser og udgravningerne vil byde på svar, som vi har søgt i århundreder. Vi glæder os til samarbejdet med Det Danske Institut i Rom og ser dette som en succes for dansk klassisk arkæologisk forskning.”

Et større dansk forskningshold vil indgå i projektet under ledelse af arkæolog, ph.d. Jan Kindberg Jacobsen. Projektet er finansieret af Carlsbergfonden med en bevilling på 11 millioner kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev