9. maj 2018

Video-foredrag: hør Rubina Raja fortælle om urbane samfund fra fortiden

Professor Rubina Raja, centerleder ved Center for Urbane Netværksudviklinger (UrbNet) ved Aarhus Universitet, har i samarbejde med Science and Cocktails og Forskningens Døgn afholdt et foredrag om urbane samfund fra fortiden – Se foredraget i en video herunder.

I slutningen af april holdt Rubina Raja, centerleder ved Center for Urbane Netværksudviklinger (UrbNet), et foredrag i samarbejde med Science and Cocktails og Forskningens Døgn. Foredraget kan ses i videoen herunder og handler om, hvordan arkæologiske samfund i sin tid interagerede og fungerede. Professor Raja tager i foredraget udgangspunkt i det dansk-tyske forskningsprojekt The Danish-German Jerash Northwest Quarter Project, som UrbNet selv har stor del i, og som siden 2011 har forsket i oldtidsbyen Gerasa også kendt som Jerash. Byen lå i det Nordvestlige Jordan og var en del af Dekapolis – en gruppe af bystater med tætte relationer.

I forskningsprojektet har Rubina Raja med nye metoder blandt andet studeret arkæologiske genstande, datidens folk og samfundsprocesser, hvilket sammenlagt tilføjer nye perspektiv på udviklingen i det historiske urbane samfund.

Du kan se Rubina Raja’s foredrag hos Science and Cocktails her:

Generelt er UrbNet’s ambition at skabe et førende forskningscenter, der giver indblik i de historiske urbane samfunds dynamikker og strukturer samt at integrere naturvidenskabelige teknikker med kontekstuelle arkæologiske og historiske tilgange.

Læs mere om Rubina Raja og Urbnet her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev