4. januar 2019

Susanne Mandrup modtager 60 millioner til oprettelse af nyt forskningscenter

Leder af DG’s Center for Functional Genomics and Tissue Plasticity (ATLAS) ved Syddansk Universitet, Susanne Mandrup, har modtager 60 millioner kroner til oprettelse af nyt forskningscenter, der blandt andet skal undersøge forskelle i fedme hos kvinder og mænd. Det nye center får navnet Center for Adipocyte Signaling (ADIPOSIGN), og bevillingen stammer fra Novo Nordisk Fondens Challenge Program.

Professor Susanne Mandrup.
Professor Susanne Mandrup (Photo: SDU/ATLAS)

Professor Susanne Mandrup, der leder grundforskningscentret ATLAS har fået en bevilling på 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens Challenge Program til oprettelse af et nyt forskningscenter ved Syddansk Universitet kaldet ADIPOSIGN. Bevilling løber over de kommende seks år. Mandrup vil stå i spidsen for det nye forskningscenter, der blandt andet vil fokusere på forskellen på fedme hos kvinder og mænd, herunder hvordan fedtceller ændrer karakter under fedme.

”Bevillingen til opbygningen af ADIPOSIGN er fantastisk, fordi den støtter et meget spændende projekt, der undersøger fedtcellernes funktion på en helt ny og tværvidenskabelig måde, og dermed projektet styrker vores forskning inden for molekylær og cellulær forståelse af fedme,” fortæller professor Mandrup, der er centerleder ved grundforskningscentret ATLAS, og tilføjer:

”Det er samtidig en stor styrkelse af vores eksisterende grundforskningscenter ATLAS og markerer klart SDU’s førerposition inden for ’functional genomics’ og metabolisme (stofstifte).”

Det nye center understøtter grundforskningscentret ATLAS og vil derigennem skabe en bedre forståelse af fedtcellernes specifikke ændringer og betydning i forbindelse med overgang fra normalvægt til overvægt og fedme.

Læs mere om Grundforskningscentret ATLAS her.

Læs mere om det nye forskningscenter hos Syddansk Universitet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev