14. november 2018

DG’s Fotokonkurrence 2019 – Fotos kan indsendes nu

Vinderfoto 2018. Photo: Jonas S. Neergaard Nielsen, Hy-Q, DTU
Vinderfoto 2018. Photo: Jonas S. Neergaard Nielsen, Hy-Q, DTU

Via fascination og æstetik har billeder evnen til at åbne op for forskningens verden på indbydende og overraskende vis. Danmarks Grundforskningsfond ønsker at udbrede, hvordan videnskabelige fremskridt hver dag skaber ny viden og udvikler verden omkring os. Dette kan vi gøre ved at fortælle historierne om jeres videnskabelige fremskridt og opdagelser ved hjælp af et foto som en visuel indgangsvinkel.

Derfor lancerer fonden for andet år i træk en fotokonkurrence baseret på fotografiets potentiale som dokumentation og kommunikation af forskning.

Vi inviterer hermed det danske forskningsmiljø til at indsende de bedste billeder til konkurrencen og derigennem bidrage til videnskabelig formidling rettet mod et bredere publikum.

Videnskab.dk er mediepartner på konkurrencen, og et udvalg af indsendte billeder vil blive offentliggjort på både videnskab.dk og på DG’s egen hjemmeside. Derudover vil de blive distribueret på sociale medier og publiceret i DG’s årsrapport 2018. Vinderne vil også blive kontaktet for video-interviews.

Vinderne bliver udvalgt af et panel sammensat af Danmarks Grundforskningsfond. Panelet udvælger derudover 10 billeder, som bliver offentliggjort på videnskab.dk. Som supplement til panelets beslutning om vinderbilleder, lancerer videnskab.dk en brugerafstemning om det bedste billede blandt de udvalgte fotos.

Vi opfordrer personer fra alle forskningsfelter til at deltage i konkurrencen. Indsendte billeder skal ikke produceres med formålet at ’ligne kunst’, men i stedet frembringe følelser, nysgerrighed og undren, samtidigt med at billedet beskriver en videnskabelig proces eller viser et objekt relateret til forskningen.

    • Indsend dit billede fra nu af og frem til 1. februar 2019 – send til mailadressen photocompetition@dg.dk (Ét foto per person)
    • Ultimo februar 2019 vil panelet udvælge førstepladsen, andenpladsen og tredjepladsen
    • Indsendte fotos skal have en medfølgende beskrivende tekst på maksimalt 100 ord.
    • Kun fotos vil blive accepteret (ikke power points, grafiske figurer og lignende)

    • I hvilken grad vækker fotografiet følelser hos publikum
    • I hvilken grad fungerer fotografiet som visuel indgang til historien bag et specifikt forskningsresultat
    • Fotografiets æstetiske kvalitet

    • Christine Buhl Andersen, Direktør, Ny Carlsberg Glyptoteket
    • Louise Wolthers, Forskningsansvarlig/kurator, Hasselbladstiftelsen
    • Minik Rosing, Professor Statens Naturhistoriske Museum, medlem af DG’s bestyrelse og Louisianas bestyrelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev