13. januar 2020

Professor Vigdis Broch-Due er nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse

Professor Vigdis Broch-Due er blevet udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet som nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds (DG) bestyrelse. Broch-Due er professor ved Institut for socialantropologi på Universitetet i Bergen, Norge. Professor Broch-Due er indtrådt i DG’s bestyrelse per 1. januar 2020 efter indstilling af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Udover professor Broch-Due’s tiltrædelse, er tre af DG’s nuværende bestyrelsesmedlemmer blevet genudpeget.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har udpeget professor Vigdis Broch-Due som nyt medlem af DG’s bestyrelse. Vigdis Broch-Due er, udover at være professor i socialantropologi, også professor i international fattigdoms-forskning ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Universitetet i Bergen. Professor Broch-Due har haft ledende stillinger inden for undervisning og forskning ved flere europæiske og internationale universiteter.

Professor Vigdis Broch-Due, medlem af bestyrelsen for Danmarks Grundforskningsfond
Professor Vigdis Broch-Due, medlem af bestyrelsen for Danmarks Grundforskningsfond- (Foto: Vigdis Broch-Due)

“Jeg er meget beæret over min udpegning som nyt medlem af bestyrelsen for Danmarks Grundforskningsfond. Med min entusiasme for muligheden for at deltage i det fremragende arbejde, som fonden udfører for frontforskning i Danmark, følger også en dyb ansvarsfølelse for både det videnskabelige samfund i Danmark og det danske samfund i sin helhed,” udtaler professor Broch-Due i forbindelse med udpegningen og forsætter:

“Danmarks Grundforskningsfond har længe været pioner, når det gælder om at stimulere banebrydende forskning og tværfaglige samarbejder. Som vi alle ved, er nye idéer og videnskabelige gennembrud ofte født i grænsefladen mellem videnskabelige traditioner og forskellige måder at tænke på. For at takle kompleksiteten i den verden, vi alle deler, er vi nødt til at bygge broer mellem disciplinære øer og arbejde sammen på tværs af humaniora og natur- og samfundsvidenskab. Jeg er meget imponeret over de stærke initiativer, der er udviklet til dette formål af Danmarks Grundforskningsfond.”

Broch-Due er for nyligt vendt tilbage til sin stilling som professor i social antropologi ved Universitetet i Bergen efter at have været videnskabelig direktør for Center for Advanced Study (CAS) i Oslo. Udover at være nyligt medlem af DG’s bestyrelse har Broch-Due været viceleder for Nationalrådet (Nasjonalt fagråd) for udviklingsstudier og eksternt medlem i bestyrelsen for Institut for Socialantropologi ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet  (NTNU). Ved Universitetet i Bergen fungerede hun også i en periode som medlem af University Library Board og Center for Women and Gender (SKOK).

Hun er forfatter på adskillige artikler om køn, legemliggørelse og kosmologi; kulturelle modeller for forholdet mellem mennesker, dyr og natur; de uregelmæssige virkninger af kolonialisme, og global fattigdom i et historisk og etnografisk perspektiv. Hendes aktuelle forskning fokuserer på de psykosociale virkninger af endemisk vold, identitetsstyring og inter-etniske forhold i Østafrika.

Læs mere om professor Vigdis Broch-Due hos Universitetet i Bergen her

Udover udpegelsen af Vigdis Broch-Due som nyt medlem til DG’s bestyrelse, er følgende bestyrelsesmedlemmer blevet genudpeget:

  • Professor og næstformand i bestyrelsen Morten Overgaard Ravn, indstillet af Danske Universiteter
  • Professor Anne Scott Sørensen, indstillet af Danmarks Frie Forskningsfond
  • Professor Minik T. Rosing, indstillet af Sektorforskningens Direktørkollegium

Alle tre bestyrelsesmedlemmer er genudpeget for en ny fireårig periode frem til 31. december 2023.

Yderligere information kan findes hos Uddannelses- og Forskningsministeriet her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev