Tore Rem

Det er en stor ære at blive bedt om at bidrage til Danmarks Grundforskningsfonds dybt meningsfulde arbejde. Det er med ydmyghed, at jeg påtager mig opgaven som bestyrelsesmedlem, og jeg er sikker på, at det vil blive en lærerig oplevelse. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med mine bestyrelseskolleger at lære det danske forskningslandskab bedre at kende. Jeg beundrer og støtter i høj grad Danmarks Grundforskningsfonds engagement i at støtte sine bevillingshavere gennem frihed, tillid og engagement.

Selvom det også er med et strejf af frygt og bæven, ser jeg meget frem til den krævende opgave med at vælge den næste generation af Centres of Excellence.

Jeg er direktør for UiO:Democracy, et tværfagligt forskningsinitiativ om demokrati ved Universitetet i Oslo. Før dette, fra 2019-23, stod jeg i spidsen for et andet stort forskningsinitiativ, UiO:Nordic. Min akademiske baggrund er i engelsk litteratur, og jeg har haft stillinger i Oslo og Oxford. Jeg har siddet i mange bestyrelser, både inden for og uden for akademiet, og har deltaget meget i forskningsevaluering. Jeg har også været engageret i offentlige debatter om universitetets og humanioras rolle.

Navn (født) Tore Rem (1967)
Nuværende stilling Direktør – UiO:Democracy, University of Oslo, Norge
Valgperiode 1. januar 2024 – 31. december 2027 (første periode)
Udpeget af Danmarks Frie Forskningsfond
Uafhængighed Betragtes som uafhængig
Ekspertise 1800-tallets litteratur (engelsk og skandinavisk), bogens historie og læsningens historie, teaterhistorie, receptionsstudier, livsskildringer, teorier om forfatterskab og verdenslitteratur.
Uddannelse D. Phil.(Oxon)
Udvalgte bestyrelses- og udvalgsposter Medlem af Det Norske Videnskabsakademi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev