2. juni 2022

Nyt forskningsfelt samlet for første gang på konference i København

Grundforskningscentret Center for High Entropy Alloy Catalysis’ (CHEAC) havde tidligere på måneden en todages konference, hvor nogle af de bedste forskere i høj-entropi-legeringer* var samlet.

The participants at the CHEAK Konferencen. Photo: Jens Christian Navarro Poulsen

Høj-entropi-legeringer er i de sidste ti år blevet et populært materiale, som forskerne mener kan fungere som perfekte katalysatorer. Men forskningen på området er kun i sin spæde begyndelse, og derfor er det altid givende at mødes for at udveksle idéer og blive inspireret.

– Konferencen har været utroligt inspirerende. Foredragene spændte fra nye metoder til materialefremstilling til brug af AI og Machine Learning til analyse og forudsigelse af materialeegenskaber. Møder af denne slags skaber grobund for nye projekter og samarbejder, og er enormt vigtige i forhold til forme vores relativt nye forskningsfelt, fortæller Associate Professor Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen.

Professor og centerleder for CHEAK, Jan Rossmeisl er også begejstret for at, at det var muligt at invitere de bedste forskere fra hele verden:

Vi har haft to dage med interessante oplæg og gode drøftelser om høj-entropi-legeringer på Bella Sky Conference & Event. Den ekstra konferencebevilling fra DG gav os mulighed for at invitere topforskere fra forskellige grene af HEA-forskningsfeltet, og i kombination med oplæg fra postdocs og ph.d.-studerende fik vi udfoldet det store potentiale der findes i vores relativt nye forskningsfelt.

– Det er faktisk første gang, jeg møder mange af foredragsholderne i den virkelige verden. De første artikler om HEA-katalyse kom i 2018-19, CHEAC startede i januar 2020, og så kom Covid-19. Så det er, så vidt jeg ved, den første rigtige konference om det emne. For mig var det virkelig en god og inspirerede oplevelse, og det virker som om de andre også havde det sådan. Stemningen har været virkelig god, tilføjer han.

*Høj-entropi-legeringer er en ny klasse af materialer, som består af mindst fem forskellige elementer, der er fuldstændigt blandede med hinanden.

Læs mere om konferencen her:
https://eventsignup.ku.dk/cheac-conference2022/conference

Tilmeld dig vores nyhedsbrev