15. februar 2024

Nye dommere i DG’s fotokonkurrence

Når DG’s fotokonkurrence 2024 åbner den 20. februar, bliver det med tre nye navne i bedømmelsespanelet.

Vi er glade for at byde velkommen til Ken Arnold, Andreas Roepstorff og Charlotte Schwartz, der afløser Christine Buhl Andersen, Louise Wolthers og Minik Rosing, som har været dommere i DG’s fotokonkurrence siden lanceringen i 2018.
De tre nye dommere sidder klar i panelet, når konkurrencen lukker den 17. maj., og vi glæder os til samarbejdet.

Læs mere om de tre nye dommere i DG’s fotokonkurrence:

Ken Arnold. Citat: ”Vi bliver overstrømmet af billeder i vores hverdag. Men nogle skiller sig virkelig ud – de informerer, begejstrer, overrasker og bevæger os. Jeg glæder mig ti, sammen med de andre dommere, at finde de billeder, der fortæller os mest om nutidens forskning, set gennem forskernes øjne.”

Ken Arnold er direktør for Medicinsk Museion og professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet (også en del af CBMR). Medicinsk Museion bygger bro mellem den brede offentlighed og den nyeste forskning. Indtil juni 2022 stod han i spidsen for Cultural Partnerships hos Wellcome – en velgørenhedsfond der har fokus på sundhedsforskning.
Arnold har også været med til at etablere Wellcome Collection, som han var tilknyttet de første ti år af museets levetid.  Han holder ofte foredrag og skriver artikler om museer – i dag og i fortiden – og om samspillet mellem kunst, humaniora og videnskab.

Charlotte Præstegaard Schwartz. Citat: ”Jeg har takket ja til Danmarks Grundforskningsfonds invitation til at være dommer i deres fotografikonkurrence med en forventning om at opleve en mængde fotografier, der både er æstetisk kraftfulde og bærer af fortællinger om banebrydende forskning i Danmark.”

Charlotte Præstegaard Schwartz er fotokurator og forskningsbibliotekar på Det Kgl. Bibliotek, hvor hun har ansvaret for Den Nationale Fotosamling. Hun er mag.art. og ph.d. i kunsthistorie med fokus på kunst fra det 20. og 21. århundrede. Præstegaard Schwartz har speciale i fotografi og fotografihistorie. Seneste bogpublikation er Billedtilstande, tre historisk funderede fortællinger om fotografi i samtidskunsten, Politisk Revy, Rævens Sorte Bibliotek, 2022.

Andreas Roepstorff. Photo: Lars Kruse AU Kommunikation.

Andreas Roepstorff er direktør for Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) og har været professor ved Institut for Antropologi ved Aarhus Universitet siden 2010.

Roepstorff er uddannet i biologi og socialantropologi og forsker i samarbejde og tværfaglighed og beskæftiger sig med humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab og sundhed. Han var medstifter af Interacting Minds Centre ved Aarhus Universitet. I årtier har han været en stærk drivkraft for tværfaglige studier og samarbejde. Han har flere tillidsposter som vicepræsident for Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, formand for Sektion for Humaniora og Samfundsvidenskab og medlem af Rådet for Teknologi og Samfund ved Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV).

Læs mere om fotokonkurrencen og tilmelding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev