27. juni 2024

Ny formand for DG

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har netop udpeget professor Dorthe Dahl-Jensen som ny forperson for bestyrelsen i Danmarks Grundforskningsfond.

Dorthe Dahl-Jensen har i årtier været førende inden for forskning, der vedrører iskerneboringer og arktisk havis. Som glaciolog har hun været med til at opnå banebrydende erkendelser om fortidens klima, der kan hjælpe os til at forstå, hvad fremtiden bringer. Nu tager Dorthe Dahl-Jensen hul på et nyt kapitel, når hun pr. 1. august tiltræder som bestyrelsesformand for grundforskningsfonden.

– Med Dorthe Dahl-Jensen som bestyrelsesformand får Danmarks Grundforskningsfond en forsker i verdensklasse, som til fulde forstår forskningens natur og potentiale, og som både kan nørde, formidle og tænke strategisk. Dorthe Dahl-Jensens iskerneboringer fra Indlandsisen udgør et stort bidrag til dansk og international klimaforskning, som jeg selv har haft fornøjelsen af at opleve helt tæt på. Jeg er derfor meget glad for, at Dorthe Dahl-Jensen med sin erfaring og sin store viden har takket ja til at stille sig i spidsen for fondens vigtige arbejde med at udvikle og understøtte banebrydende grundforskning, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i pressemeddelelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Læs hele pressemeddelelsen her: https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2024/professor-dorthe-dahl-jensen-bliver-ny-formand-for-danmarks-grundforskningsfond

Tilmeld dig vores nyhedsbrev