2. maj 2022

Nogle af kvantevidenskabens bedste hjerner samlet i København

Forskere fra hele verden var i sidste uge samlet i Carlsberg Akademiet i København for at debattere kvanteinformation på grundforskningscentret bigQ’s symposium 2022. De inviterede forskere arbejder enten eksperimentelt eller teoretisk med kvantefysiske informationsteknologier.

Mænd taler ved kaffebord
Deltagere fra bigQ’s symposium 2022. Foto: Casper Ahl Breum.

– Med symposiet fik vi mulighed for at samle en bred vifte af internationale kolleger og samarbejdspartnere og langt om længe igen nyde godt af de stimulerende diskussioner, der opstår, når man mødes ansigt til ansigt, fortæller bigQ’s centerleder professor Ulrik Lund Andersen. Når vi samler forskere fra hele verden, får vi også et rigtigt godt øjebliksbillede af vores forskningsfelt. Der er mange stærke grupper, og vi skal hele tiden være på dupperne. Men jeg synes helt bestemt, at vi ligger i forreste række med vores forskning i bigQ.

– Der foregår en rivende udvikling inden for kvanteteknologi for tiden, supplerer Ulrich Hoff, der er seniorrådgiver ved bigQ. Men der er fortsat mange forskningsmæssige udfordringer, og der er behov for pusterum, som sidste uges symposium, hvor vi sammen med kolleger kan fordybe os i grundforskningen. Og det er ofte i de situationer, at de gode ideer og løsninger opstår.

– Carlsberg Akademiet var den perfekte ramme, og de historiske og æstetiske omgivelser, sammen med ånden efter Niels Bohr, gjorde, at vi opnåede netop den stemning, vi ønskede omkring symposiet, slutter professor Ulrik Lund Andersen.

Læs mere om bigQ Symposium 2022

Læs mere om grundforskningscentret bigQ

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev