29. maj 2024

Kan vi lindre kronisk smerte?

Daniela Montemayor Zolezzi forsker i smerte og drømmer om at hjælpe folk med kroniske smerter. Se videointerview med Daniela.

– Nysgerrighed er afgørende for en forsker, men ærlighed spiller en lige så vigtig rolle, siger Daniela Montemayor Zolezzi, der er den femte i rækken af interviews med unge forskere fra vores DG-centre.

– Som forskere har vi et ansvar for at være ærlige. Når vi kommunikerer vores resultater, skal vi være meget gennemsigtige og ærlige omkring det, vi finder. Også selvom vores resultater går imod vores hypotese, forklarer Daniela og fortsætter:

– Jeg vil meget gerne lindre smerten hos så mange patienter som muligt og forklare folk, hvad smerte er  ud fra, hvad vi ved. For det er også en stor lettelse for patienterne at få den viden.

Daniela, der har studeret medicin og ingeniørvidenskab i Mexico, er nu en del af et tværfagligt miljø på CNAP, hvor hun skal bidrage med forskning til forståelsen af, hvordan vi oplever smerte.

Hun nyder at være omgivet af mennesker med en fælles interesse, men forskellige baggrunde og perspektiver på smerte – et meget nyt og uudforsket forskningsområde:

– Vi ved ikke meget om smerte endnu, men formålet med mine studier er at forsøge at opbygge et fundament for at forstå smerte, så vi i fremtiden forhåbentlig kan finde ud af, hvordan vi skal behandle den.

I interviewet her kan du få et indblik i, hvordan Daniela bidrager til viden om, hvordan vi håndterer og oplever smerte, og hvad hun håber på at opnå som forsker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev