Gruppe fra CNG bliver del af styrket indsats inden for materialeforskning på DTU
Fra 1. januar 2019 vil en forskningsgruppe fra DG’s Center for Nanostruktureret Grafen (CNG) blive en del af DTU’s plan om at samle alt forskning i 2D-materialer under samme institut.
Professor Peter Bøggild fra grundforskningscenteret CNG vil sammen med sin forskningsgruppe fra nytår 2019 blive en del af DTU’s plan om at samle forskningen i todimensionelle materialer under ét tag. Tiltaget sker med henblik på at styrke teoretiske så vel som eksperimentelle aspekter indenfor materialeforskning.
”Samlingen af aktiviteter på DTU Fysik giver spændende muligheder for at tænke 2D-materialer endnu bredere, end vi gør i dag. Vores hidtidige samarbejde på tværs af institutter vil uden tvivl blive mere omfattende, når vi fremover kommer til at arbejde inden for samme institut,” fortæller Bøggild.
DTU’s satsning på at styrke det 2D-materielle forskningsområde sker blandt andet i kølvandet på en øget interesse i forskningsområdet de seneste i år, især i Asien.
”Det er en gruppe meget dygtige forskere, der nu inviteres inden for på DTU Fysik, og med dem følger nogle ambitiøse forskningsprojekter – heriblandt dele af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Nanostruktureret Grafen (CNG) og et nyt VILLUM Young Investigator projekt,” fortæller Jane Hvolbæk Nielsen, der er institutdirektør ved DTU Fysik og tilføjer:
”Vi glæder os til at få nye kollegaer, høste faglig synergi og sammen finde finansiering til flere nye aktiviteter og instrumenter, der kan undersøge, fremstille og udnytte denne meget specielle materialeklasse”.
Allerede nu forberedes fremtidige fælles forskningsprojekter.
CNG: centret er støttet med 90 millioner fra 2012-2022 af Danmarks Grundforskningsfond og ledes af Antti-Pekka Jauho. CNG er i dag forankret på DTU Nanotech med aktiviteter på både DTU Fysik, DTU Fotonik, DTU Danchip/Cen og på Aalborg Universitet. CNG er også aktiv i det store europæiske projekt Graphene Flagship.