18. juni 2024

En bæredygtig omstilling

Interview med ph.d. Pablo Ratti - I serien med unge forskere fra vores DG-centre.

Hvordan motiverer vi landmænd til at vælge løsninger, der fremmer en bæredygtig omstilling af landbruget?

På pionercentret LandCRAFT i Aarhus arbejder ph.d. Pablo Ratti med at finde svar på spørgsmålet med sin forskning i politiske styringsværktøjer.

Ifølge Pablo er en økonomisk godtgørelse ikke en perfekt løsning, hvis du vil have alle landmænd til at vælge en klimaændrende adfærd:

– Vi går ud fra, at alle landmænd opfører sig på samme måde – at de reagerer på en økonomisk godtgørelse. Men landmænd handler på forskellige måder, som alle andre i samfundet, og ideen med mit projekt er at forsøge at identificere landmændenes motivation og forbinde den med landbrugsstrukturen og designe løsningerne efter disse variabler, forklarer Pablo, der blev interesseret i forskning, da han skrev bacheloropgave:

-Jeg fandt ud af, at det faktisk er meget interessant at researche, at besvare spørgsmål. Jeg studerede økonomi på min bacheloruddannelse, deltog i et års kandidatstudium i komplekse systemmodeller og fuldførte en kandidatgrad i landbrugsvidenskab. Og så har jeg fordybet mig i adfærdsvidenskab i forbindelse med mit projekt her. Så jeg har en meget bred tilgang til forskning, forklarer han.

Pablo er den sjette ph.d.-studerende i rækken af interviews med unge forskere fra vores DG-centre. Du kan møde ham her og høre, hvad han drømmer om som ung forsker, og hvorfor han valgte at fokusere på landbruget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev