14. oktober 2021

DG’s Fotokonkurrence 2022 – lukket for indsendelse af fotos

Danmarks Grundforskningsfond inviterer for femte år i træk det danske forskningsmiljø til at indsende de bedste forskningsbilleder til fondens Fotokonkurrence 2022. Der er åben for indsendelse af fotos frem til den 1. februar 2022 kl. 12. Fonden opfordrer personer på tværs af alle forskningsfelter til at deltage. 

Collage med billeder fra fotokonkurrence
Fotokonkurrence 2022

Obs. Der er lukket for indsendelse af fotos.

Via fascination og æstetik har billeder evnen til at åbne op for forskningens verden på indbydende og overraskende vis. Danmarks Grundforskningsfond ønsker at udbrede, hvordan videnskabelige fremskridt hver dag skaber ny viden og udvikler verden omkring os. Dette kan vi gøre ved at fortælle historierne om jeres videnskabelige fremskridt og opdagelser ved hjælp af et foto som en visuel indgangsvinkel.

Fonden lancerer nu for femte år i træk en fotokonkurrence baseret på fotografiets potentiale som dokumentation og kommunikation af forskning.

Personer fra alle danske forskningsfelter inviteres derfor til at indsende de bedste billeder til konkurrencen og derigennem bidrage til videnskabelig formidling rettet mod et bredere publikum.

Vinderne bliver udvalgt af et panel sammensat af Danmarks Grundforskningsfond. Panelet udvælger derudover 10 billeder, som har gjort særligt indtryk.

Vi opfordrer personer fra alle forskningsfelter til at deltage i konkurrencen. Indsendte billeder skal ikke produceres med formålet at ’ligne kunst’, men i stedet frembringe følelser, nysgerrighed og undren, samtidigt med at billedet beskriver en videnskabelig proces eller viser et objekt relateret til forskningen.

Nedenfor kan du læse mere om vilkårene for deltagelse, herunder deadline, rettigheder, dommerpanelet og deres vurderingskriterier:

Hvornår og hvordan

 • Indsend dit billede fra nu af og frem til 1. februar 2022 kl. 12:00 – send dit bidrag til mailadressen photocompetition@dg.dk (Ét foto per person)
 • Primo februar 2022 vil panelet udvælge førstepladsen, andenpladsen og tredjepladsen
 • Indsendte fotos skal have en medfølgende beskrivende tekst på maksimalt 100 ord.
 • Kun fotos vil blive accepteret (ikke power points, grafiske figurer og lignende)

Vilkår for deltagelse

 • Hvis der på det indsendte fotoer identificerbare personer, indestår deltagere/afsendere for, at de pågældende personer har afgivet nødvendigt samtykke til indsendelsen i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen
 • Deltagere/indsendere af fotos indestår for, at de har rettigheden til indsendte fotos. Hvis deltageren ikke selv er ophavsmand til det indsendte fotos opgives navn på ophavsmanden
 • Danmarks Grundforskningsfond betinger sig ret til vederlagsfrit at anvende indsendte fotos i nyheder på hjemmesiden dg.dk, i fondens publikationer, på konferencer o.lign. mod angivelse af ophavsmanden

Dommerpanel

 • Christine Buhl Andersen, forkvinde, Ny Carlsbergfondet og Glyptotekets bestyrelse
 • Louise Wolthers, Forskningsansvarlig/kurator, Hasselbladstiftelsen
 • Minik Rosing, Professor ved Statens Naturhistoriske Museum, næstformand i DG’s bestyrelse og medlem i Louisianas bestyrelse

 

Vurderingskriterier

 • I hvilken grad vækker fotografiet følelser hos publikum
 • I hvilken grad fungerer fotografiet som visuel indgang til historien bag et specifikt forskningsresultat
 • Fotografiets æstetiske kvalitet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev