24. maj 2017

Centerleder Peter Vuust modtager Dansk Lydpris 2017

Peter Vuust og Struer's borgmester Mads Jakobsen
Peter Vuust og Struer’s borgmester Mads Jakobsen

Torsdag den 18. maj 2017 overrakte Struer’s borgmester Mads Jakobsen Dansk Lydpris 2017 til centerleder og professor Peter Vuust fra Center for Music in the Brain på lydbranchens konference Danish Sound Day i Folkets Hus i Struer.

Se mere via Music in the Brain 

Prisen uddeles hvert år til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for lyden og lydbranchen i Danmark.
“Årets prismodtager har udført banebrydende forskning, som har givet indsigt i nye måder at bruge lyd og musik på. Dermed har han bidraget positivt til Danmarks styrkeposition inden for lyd. Han besidder en unik kombination af kunstneriske og naturvidenskabelige kompetencer, og er en fremragende formidler af sit område. Og så har han præget, hvordan vi i Struer tænker lyd på en ny måde i de kommunale kerneydelser”, udtaler Mads Jakobsen.

Om prisen siger centerleder Peter Vuust: ”Først og fremmest blev jeg overrasket, stolt og glad for at modtage prisen på vegne af den forskning, vi foretager i Center for Music in the Brain. Struer Kommune og Danish Sound gør et utroligt stort arbejde for at få sat lyden på det forskningsmæssige og politiske landkort. Det er vigtigt med et bindeled for den grundforskning, vi foretager i centeret, til de kliniske miljøer, borgere og musikelskere, og der er gode netværk helt afgørende. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke laver denne forskning alene, men har mange dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere, som fortjener en stor del af æren”.

Læs mere om Dansk Lydpris 2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev