23. maj 2017

Centerleder Peter Vuust for Center for Music in the Brain udgiver bog

Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og spiller musik? Hvordan påvirkes vi af musik – både fysisk, følelsesmæssigt og sprogligt? Disse, og flere andre spørgsmål, får vi svar på i en ny bog, skrevet af Peter Vuust, professor og centerleder for Center for Music in the Brain. 

Vi har altid haft musik. Det ældste kendte musikinstrument er omkring 40.000 år gammelt. Det peger på, at musik ikke kun har en æstetisk funktion – ellers ville evolutionen have fjernet den undervejs. Når vi foretager os noget, der gavner artens overlevelse, udløses der et stof i hjernen, som vækker en følelse af nydelse – og vi ved, at oplevelsen af musik gør det samme. Musikken er altså vigtig for os, men på hvilken måde?
I “Musik på Hjernen” fortælle Peter Vuust med udgangspunkt i sin forskning og i sin karriere som jazzmusiker, hvordan hjernen bearbejder musik, om forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner, om musikkens sociale betydning, og om menneskets musikalske udvikling.

Læs nyheden på hjemmesiden for Center for Music in the Brain, her

Siden sin udgivelse i april har bogen fået flotte anmeldelser på både Weekendavisen og Gaffa, samt ligget nummer 1 på Arnold Buscks bestsellerliste i kategorien “Livsstil”.

Læs Gaffas anmeldelse her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev