6. maj 2019

Banebrydende hiv-studie i The Lancet

De endelige resultater fra det store internationale hiv-studie kaldet PARTNER2 er nu offentliggjort i det førende videnskabelige tidsskrift The Lancet. Centerleder Jens Lundgren fra DG’s Center for Præcisionsmedicinering af Smitsomme Komplikationer til Immundefekter (PERSIMUNE) er en af de ledende forskere bag studiet, der viser, at der ingen risiko er for smittefare hos hiv-positive i den rette behandling.  

PERSIMUNE logo.
PERSIMUNE logo. Foto: PERSIMUNE

Sidste år bragte DG en nyhed om det såkaldte PARTNER2-studies endelige resultater, som blev fremlagt på AIDS2018 Konferencen i Amsterdam. Studiet viser, at der er nul procents risiko for smittefare hos hiv-positive, så længe de er i antiretroviral behandling (ART), og de endelige resultater er nu under stor international bevågenhed blevet publiceret i det førende videnskabelige tidsskrift i The Lancet.

Forskningsresultaterne fra PARTNER2-studiet tager udgangspunkt i det tidligere PARTNER1-studie, der ligeledes fandt nul tilfælde af hiv-smitte hos en stor gruppe forsøgsdeltagere. PARTNER2 er dermed studiets anden fase med specifikt fokus på smittefaren ved ubeskyttet sex blandt homoseksuelle mænd.

PARTNER2-studiet er udført under CHIP, som er et internationalt forskningssamarbejde, drevet af Region Hovedstaden på Rigshospitalet og ledet af centerleder professor Lundgren fra PERSIMUNE.

Find den endelige videnskabelige artikel i The Lancet her

Læs mere om studiets resultater i DG’s tidligere nyhed fra sidste år her

Yderligere information om studiet kan findes på engelsk via CHIP her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev