14. juli 2021

Professor Anja Boisen fra IDUN udpeges til Novo Nordisk Foundation Distinguished Innovator

Centerleder og professor Anja Boisen fra grundforskningscenteret IDUN ved DTU er en af de tre professorer, der modtager en bevilling på 6 millioner kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge det kommercielle potentiale i et forskningsfund. Med bevillingen følger titlen Novo Nordisk Foundation Distinguished Innovator, som betyder de også bliver ambassadører for innovation.

Professor Anja Boisen. Photo: Danmarks Frie Forskningsfond
Professor Anja Boisen. Photo: Danmarks Frie Forskningsfond

Novo Nordisk Fonden har udpeget centerleder og professor Anja Boisen fra DG’s IDUN ved DTU til titlen til Novo Nordisk Foundation Distinguished Innovator, hvilket betyder hun også bliver ambassadør for innovation. Titlen kommer med en bevilling på 6 millioner kr. der skal bruges til at undersøge det kommercielle potentiale i et forskningsfund. De tre udvalgte professorer får også faglig støtte fra eksperter inden for felterne juridisk rådgivning, iværksætteri og innovation.

”Med bevillingerne ønsker vi at stimulere innovation og iværksætteri på universiteterne, så flere af de mange gode forskningsopdagelser, der gøres her, omsættes til nye produkter og løsninger, der gavner samfundet. De bevilgede projekter er alle meget ambitiøse og rummer et stort potentiale, og vi ser frem til at støtte dem og følge dem gennem de kommende tre år,” fortæller Mikkel Skovborg, der er Senior Vice President hos Novo Nordisk Fonden.

Ny metode til celledyrkning

Professor Boisens projekt forslår at udvikle og udforske celledyrkning på en overflade, som ligner en CD, hvilket kan fjerne barrieren man ellers finder i arbejdet med cellekulturer, der ofte kræver en masse manuelt arbejde.

Det endelige mål er at have en spin-out-virksomhed i Danmark, der kan levere en både prisbillig og pålidelig platform til celledyrkning med automatiseret online-overvågning.

Du kan læse mere om de tre bevillingsmodtagere her

Mere information om Anja Boisen og hendes forskningsprojekt her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev