5. december 2017

Åbning af Center for Economic Behavior and Inequality (CEBI) ved centerleder Claus Thustrup Kreiner

Den 29. november markerede Københavns Universitets Afdeling for Økonomi den officielle åbning af det nye Center for Economic Behaviour and Inequality (CEBI) ved en reception. Mange mennesker deltog i åbningen onsdag aften, ivrige efter at høre præsentationerne og lykønske den nye centerleder, Claus Thustrup Kreiner.

CEBI’s mål er at forstå, hvilken rolle menneskers handlinger spiller i at ulighed i menneskers indkomst, formue og sundhed. Ulighed opstår på baggrund af forskellige omstændigheder og adfærd. Den danske undersøgelsesdatabase, information fra et stort, kontrolleret eksperiment, og resultater fra omfattende surveys vil danne grundlaget for analyserne af ulighed.

Dekan ved det Samfundsfaglige Fakultet, Troels Østergaard Sørensen, bød alle velkommen og udtrykte sin taknemmelighed til Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelsesformand, Liselotte Højgaard. Dette på baggrund af DG’s beslutning om at tildele bevillingen til Claus Thustrup Kreiner og Center for Economic Behaviour and Inequality. Østergaard Sørensen udtalte, at han ikke er i tvivl om, at centeret vil blive en stor succes.

DG’s bestyrelsesformand, Liselotte Højgaard, lykønskede både professor Kreiner og Københavns Universitet. Hun udtrykte sin begejstring over at følge centerets udvikling og fremtidige resultater. Derudover anbefalede hun Kreiner at fokusere på de enkelte beslutninger og tilføjede, at han ikke skulle hverken skynde sig eller tage det alt for roligt; den form for handlemåde vil ikke medføre succes. Derimod foreslog hun, at han skulle skynde sig langsomt, og tilføjede med et smil: ”Nyd de næste seks år!”.

Kreiner takkede Danmarks Grundforskningsfond for bevillingen. Han fortalte publikum om sin baggrund og om, hvorledes ulighed påvirkes af både omstændighederne og det enkelte individs adfærd. Efterfølgende gav han ordet til Thomas Epper, en gæst ved CEBI, post-doc Jeppe Drudal, assisterende professor Torben Heien Nielsen, og assisterende professor Mariam Gensowski, som præsenterede resultater fra forskellige forskningsområder i relation til centeret.

Ved den efterfølgende reception tog institutleder ved økonomisk institut, Christians Schulz, ordet. Han gav en kort tale, hvori han særligt takkede DG for bevillingen og understregede, at centeret allerede samarbejder med mange anerkendte, internationale universiteter. Han tilføjede vigtigheden i, at centerets forskningsområde afspejles i dette års Nobel-pris i Økonomi, hvilket blev givet til Richard Thaler for hans bidrag til adfærdsøkonomi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev