25. januar 2021

Vivek Shende er den fjerde til at modtage DG’s nyeste virkemiddel DNRF Chair

Professor Vivek Shende fra University of California, Berkeley, er den fjerde i rækken til at modtage Danmarks Grundforskningsfonds nyeste virkemiddel DNRF Chair. DNRF Chair blev lanceret i starten af 2020 med det overordnede formål at styrke danske forskningsmiljøer ved at samle internationale, såvel som danske, topforskere i Danmark. Professor Vivek Shende modtager bevillingen til forskning i kvantematematik.

Professor Vivek Shende
Professor Vivek Shende

I starten af 2020 blev Danmarks Grundforskningsfonds nyeste virkemiddel DNRF Chair lanceret, hvor det overordnede formål er at styrke danske forskningsmiljøer ved at samle internationale, såvel som danske, topforskere i Danmark. Professor Vivek Shende fra University of California, Berkeley, er den fjerde i rækken til at modtage en DNRF Chair bevilling til forskning i kvantematematik.

“Jeg forsker i de matematiske aspekter af strengteori, et emne med mange grænseflader inden for matematikken. DNRF Chair-bevillingen giver mig mulighed for at håndplukke en gruppe med de særlige kompetencer, der kræves for at nå mine forskningsmål.  Jeg forventer, at min gruppe vil blive en af hjørnestenene i det nye og vildt spændende Center for Kvantematematik ved SDU,” fortæller professor Shende.

Det nye virkemiddel vil foreløbigt løbe frem til december 2024, hvor det er forventet, at fonden årligt vil tildele omkring tre DNRF Chair-bevillinger. De danske universiteter kan indsende to ansøgninger til hver af de tre årlige ansøgningsrunder startende fra 2021.

”Vi er meget begejstrede for, at Vivek Shende har modtaget denne prominente bevilling. Han er en fantastisk forsker – en virkelig verdensstjerne, og jeg er så glad for at have tiltrukket Vivek til Center for Kvantematematik ved SDU, hvor vi er ved at bygge et elitemiljø i kvantematematik,” fortæller professor Jørgen Ellegaard Andersen, der er centerleder ved Center for Kvantematematik på SDU. Før stillingen på SDU var professor Ellegaard Andersen centerleder ved Center for Kvantegeomtri af Modulirium ved Aarhus Universitet med en bevilling fra DG i perioden 2009-2019.

Alle DNRF Chair-bevillingerne bliver tildelt af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse på grundlag af et årligt offentligt opslag. Hvert opslag består af tre runder fordelt over året. Der tildeles normalt kun en eller to bevillinger pr. runde.

Du kan læse mere om bevillingen DNRF Chair her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev