18. november 2019

Tidligere DG-centerleder Jørgen Ellegaard Andersen skal stå i spidsen for nyt center på SDU

Den 1. november tiltrådte professor og tidligere centerleder ved DG’s Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM) ved Aarhus Universitet, Jørgen Ellegaard Andersen, som leder af et nyt permanent forskningscenter på SDU. Forskningsaktiviteterne på det nyoprettede Center for Kvantematematik (QM) udspringer af forskningen fra grundforskningscenteret QGM, der var støttet af DG fra 2009 til 2019 med en samlet bevilling på 89,2 millioner kroner.

Professor Jørgen Ellegaard Andersen, tidligere centerleder ved grundforskningscenteret QGM, der nu skal stå i spidsen for det nyoprettede center QM på SDU.
Professor Jørgen Ellegaard Andersen, tidligere centerleder ved grundforskningscenteret QGM, der nu skal stå i spidsen for det nyoprettede center QM på SDU. Foto: SDU

Professor Jørgen Ellegaard Andersen, der var centerleder ved det nyligt afsluttede grundforskningscenter QGM ved Aarhus Universitet, tiltræder nu som professor ved SDU’s nyoprettede Center for Kvantematematik, hvor han vil fortsætte sit arbejde med at udforske matematiske problemer i spændingsfeltet mellem matematik og teoretisk fysik.

”Center for Kvantematematik vil have speciel fokus på alle de dele af matematik, som er nødvendige for skabelsen af det matematiske grundlag for al kvanteteori. Vi har allerede skabt det matematiske grundlag for adskillige kvantefeltteorier og opbygget nye teorier for kvantificering af krumme faserum,” fortæller professor Ellegaard Andersen.

Ellegaard Andersen er etableret som verdensførende forsker indenfor sit felt, og som leder af det nyoprettede center har han fået vide rammer til at forme et forskningsmiljø i international topklasse. På centeret vil professor Ellegaard Andersen videreføre forskningsprojektet ”Recursive and Exact New Quantum Theory” (ReNewQuantum), der sidste år modtog et af de eftertragtede ERC Synergy Grants på 10 millioner euro fra det europæiske forskningsråd ERC. Projektet tager afsæt i kvanteteoretisk forskning, der også var det overordnede fokus for grundforskningscenteret QGM.

Læs mere om det nye center i en pressemeddelelse fra Syddansk Universitet her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev