DG’s Centre for Silicon Photonics for Optical Communication (SPOC) skal samarbejde med Aarhus Universitet og 12 danske virksomheder i et nyt tre-årigt Grand Solutions projekt kaldet INCOM. Projektet er støttet med 100 millioner DKK fra blandt andet Innovationsfonden og sigter mod at forbedre infrastrukturen for internettet gennem en hurtigere og grønnere løsning.

Siden årtusindskiftet er internettrafikken tusindedoblet og står i dag for omkring 10 procent af verdens samlede elektricitets-forbrug. Den medfølgende massive stigning i data-trafik betyder, at der er behov for udviklingen af en ny teknologi til at skabe en forbedret digital infrastruktur, som kan håndtere de enorme trafikmængder bedre. Ligesom at øget trafik på landets veje og cykelstier skaber behov for bedre et vejnet, skal nutidens datatrafik bruge mere plads, og trafikken på nettet skal ligesom på vejene være hurtigere og grønnere i fremtiden.
I et nyt tre-årigt såkaldt Grand Solutions-projekt, kaldet INCOM, samles forskere fra DTU, heriblandt fra grundforskningscentret SPOC, med forskere fra Aarhus Universitet og 12 danske virksomheder. Projektet har til opgave at skabe bæredygtige nye løsninger til den kommende generation af kommunikations-infrastruktur. Projektet er støttet med i alt 100 mio. DKK, hvoraf 60 mio. DKK er fra Innovationsfonden. Samarbejdet tæller desuden mere end 15 associerede partnere, hvoraf hovedparten kommer fra industrien.
”Projektet er direkte affødt af vores forskning og resultater opnået i SPOC, men involverer også emner, der rækker udover SPOC, emner defineret af industripartnerne. Hovedtanken er, at forfølge knowledge transfer fra universiteterne til en række virksomheder i Danmark i samarbejde med en række store udenlandske spillere, og hvor den opnåede viden for en stor dels vedkommende er opnået i SPOC,” fortæller professor Leif Oxenløwe, der er centerleder ved SPOC og idémanden bag projektet.