14. februar 2022

Professor Matthew Collins udvalgt til Det Kongelige Svenske Videnskabernes Selskab

Den 12. januar 2022 blev syv nye forskere udvalgt som medlemmer til Det Kongelige Svenske Videnskabernes Selskab. Blandt disse er DG’s Professor Matthew Collins, der holder et Niels Bohr Professorat.

Professor Matthew Collins. Foto: Det Kongelige Svenske Videnskabernes Selskab

Professor Matthew Collins fra DG’s Niels Bohr Professorat er blevet udvalgt som et udenlandsk medlem til Det Kongelige Svenske Videnskabernes Selskab. Det var under et møde den 12. januar 2022, at de syv nye forskere blev udvalgt.

“Jeg er overrasket, glad og beæret over at være blevet udvalgt som et udenlandsk medlem til Det Kongelige Svenske Videnskabernes Selskab, og jeg håber, at jeg kan bruge min role til at styrke arkæologisk forskning samt båndet mellem Sverige og Danmark,” fortæller professor Collins.

Professor Matthew Collins fik Niels Bohr Professoratet til at anspore en redefinition af forskningen i forhistoriske proteiner – de såkaldte ancient proteins – ved at beskrive grundlæggende principper i biomolekylær overlevelse og udforske forhistoriske proteomer, fossil sekvenser og materielkultur.

Det Kongelige Svenske Videnskabernes selskab blev dannet tilbage i 1739 og er en uafhængig organisation, som har til formål at fremme forskning og styrke dens indflydelse i samfundet. Formålet er at styrke fremragende videnskab ved at støtte og udvikle svensk forskning.

Professor Collins modtog desuden fornyligt ’Pomerance Award for Scientific Contributions to Archaeology’ for hans forskning.

Læs mere om hans udnævnelse til Det Kongelige Svenske Videnskabernes Selskab her

Mere information ’Pomerance Award for Scientific Contributions to Archaeology’ her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev