28. oktober 2018

Professor Clivia Sotomayor er nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse

Professor Clivia M. Sotomayor Torres er nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse. Clivia er professor i fysik ved Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology, Barcelona, og er indtrådt i bestyrelsen efter indstilling af ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber.  

Bestyrelsesmedlem i DG Clivia M. Sotomayor Torres.
Bestyrelsesmedlem i DG Clivia M. Sotomayor Torres. Foto: Danmarks Grundforskningsfond

Professor i fysik Clivia M. Sotomayor Torres er per 1. september 2018 indtrådt som medlem af bestyrelsen hos Danmarks Grundforskningsfond. Professor Sotomayor blev født i 1955 i Arica, Chile, og flyttede til England i 1976, hvor hun fik sin ph.d. i fysik ved Manchester University i 1984. Efterfølgende har hun haft forskningsansættelser i både Skotland, Tyskland og Irland, og siden 2008 har Sotomayor været professor ved Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology i Barcelona, hvor hun står i spidsen for en forskningsgruppe, der arbejder med nanofabrikation og fonon engineering.

Som bestyrelsesmedlem i Danmarks Grundforskningsfond ser professor Sotomayor frem til at bidrage til at føre den stolte danske videnskabstradition videre og til at følge dansk forsknings udvikling.

"Jeg føler mig privilegeret over, at jeg som bestyrelsesmedlem kan bidrage til at yde støtte til fremragende forskning, der udspringer fra danske forskningsmiljøer."

Clivia M. Sotomayor Torres

”Jeg føler mig privilegeret over, at jeg som bestyrelsesmedlem kan bidrage til at yde støtte til fremragende forskning, der udspringer fra danske forskningsmiljøer. Danmark har en bemærkelsesværdig videnskabelig tradition, og bestyrelsens arbejde er blandt andet at sikre den forsatte udvikling i dansk forskning via fondens virkemidler,” siger professor Sotomayor og tilføjer:

”En markant fordel for Danmark ved disse virkemidler er, at der kan etableres stærke, vel-finansierede forskningsmiljøer med en tidshorisont, der giver plads til blandt andet serendipitet, hvilket er en luksus i europæisk forskning i dag. Jeg ser frem til at lære at den forskning, der udføres hos fondens bevillingshavere, og til iagttage den nye viden, som udspringer fra forskningsmiljøerne.”

Professor Sotomayor er indstillet til bestyrelsen af ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse består af ni personer, hvoraf formanden og et medlem udpeges direkte af Uddannelses- og Forskningsministeriet, mens de resterende syv medlemmer udpeges efter indstilling fra Danmarks Frie Forskningsfond (3), Rektorkollegiet (1), Sektorforskningens Direktørkollegium (1), Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab (1) og Akademiet for Tekniske Videnskaber (1).

Læs mere om professor Sotomayors forskning og karriere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev