31. januar 2022

Ny publikation fra CEBI opsummerer ulighed og økonomisk opførsel

Hvordan udspiller økonomisk ulighed på tværs af mennesker sig i deres adfærd? Dette spørgsmål tager grundforskningscenteret Center for Economic Behavior and Inequality (CEBI) ved Københavns Universitet udgangspunkt i, i deres nye publikation, som samler op på deres forskning, og hvad der præcist forløber sig på deres center.

Forside fra den nye publikation. Foto: CEBI, KU
Forside fra den nye publikation. Foto: CEBI, KU

Grundforskningscenteret Center for Economic Behavior and Inequality (CEBI) ved Københavns Universitet har udgivet mere end 130 videnskabelige artikler siden deres start i 2017, som nu munder ud i en ny publikation, der samler op på deres vigtigste forskning de seneste år.

Grundforskningscenteret forsker i ulighed på tværs af mennesker i indkomst, og hvordan denne ulighed genererer en vis adfærd. Der bliver blandt andet set nærmere på, hvordan mennesker undervurderer ulighed, hvorfor folk har så forskellige syn på økonomiske trends, og hvordan børn kan lede til ulighed mellem mænd og kvinder. Publikationen er tilgængelig som PDF og er lavet af Simon Knokgaard Halskov og centerleder og professor Claus Thustrup Kreiner.

Du kan læse mere bogen hos KU her

Læs PDF bogen hos KU her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev