23. marts 2018

Ny chip udviklet af SPOC bearbejder kvanteinformation med hidtil uset hastighed

Forskere fra SPOC er del af en international forskningsgruppe, som står bag en chip, der kan bearbejde kvanteinformation med en hidtil uset hastighed. Resultatet kan være med til at bane vej for fremtidens kvanteteknologier.

Yunhong Ding, Davide Bacco og Leif K. Oxenløwe fra Center for Silicon Photonics for Optical Communications (SPOC) ved Danmarks Teknologiske Universitet (DTU) har i samarbejde med europæiske og kinesiske forskere netop publiceret en artikel i det velansete tidsskrift Science.

På SPOC har man fremstillet chippen, som i forsøg danner rammerne for det første large-scale integrerede kvantefotoniske kredsløb, der gør det muligt at bearbejde kvanteinformation hurtigere end tidligere opnået. Resultat er et lovende skridt på vejen mod udviklingen af fremtidens kvantecomputere samt hurtig og sikker kvantekommunikation.

”Quantum2.0 har været fremvoksende i mange år nu, og med demonstrationen af denne integrerede kvante-chip håber vi at kunne skubbe udviklingen af den skalerbare kvanteinformations processuelle enheder tættere på at kunne anvende den i den virkelige verden. Dette kan have betydelig indvirkning på eksempelvis kvantekommunikation og sikre kommunikationen,” siger centerleder og professor Leif Katsuo Oxenløwe.

Læs mere om forskningsresultatet og SPOC hos DTU her.

Yderligere information om den videnskabelige artikel kan findes hos Science her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev