16. august 2019

Ny bog fra UrbNet fører læseren gennem fortidens udgravninger i selskab med Danmarks mest betydningsfulde arkæologer

Idag udkom bogen ”Store danske arkæologer. På jagt efter fortidens byer”, der tager læseren med på en arkæologisk rejse gennem to århundredes udgravninger fra Middelhavet til Mellemøsten og præsenter os for nogle af de mest betydningsfulde danske arkæologer gennem historien. Bogen er udgivet ved Aarhus Universitetsforlag, redigeret af ph.d. Eva Mortensen og centerleder Rubina Raja fra DG’s Center for Urbane Netværksudviklinger (UrbNet).

Illustration: Bogens forside. UrbNet/Aarhus Universitetsforlag
Illustration: Bogens forside. UrbNet/Aarhus Universitetsforlag

Professor og centerleder Rubina Raja og ph.d. Eva Mortensen fra UrbNet har redigeret en ny bog, der går på jagt efter fortidens byer sammen med nogle af de mest betydningsfulde danske arkæologer gennem tiden. Den nye bog tager udgangspunkt i historien og de bedrifter, der går forud for de muligheder, arkæologien giver os i dag. Ideen til bogen. der ser nærmere på fortidens arkæologer og deres jagt på forhistoriske byer, udspringer af den forskning, der er bedrevet på grundforskningscenteret UrbNet siden 2015.

Danske arkæologer har i mange årtier været med til at præge og udvikle tanker omkring studiet af fortidens byer og de mennesker, der på både konstruerede dem, beboede dem, og ødelagde dem. Med den nye bog fokuserer Raja og Mortensen derfor på nogle af Danmarks største navne inden for arkæologi med særligt henblik på de arkæologer, der de sidste århundreder har været med til at forme arkæologien som disciplin.

I bogen præsenteres læseren for vigtige arkæologiske bedrifter, store personligheder og udgravningsprojekter, der har været med til at belyse fortidens bysamfund, og som til stadighed er basis for nye forsknings- og feltprojekter. Gennem bogens ni kapitler tager 10 forskere fra universitets- og museumsverdenen os med på en historisk rejse til udgravninger i middelhavslandene, i Syriens ørken, i Den Arabiske Golf samt hjemme i Danmark i selskab med nogle af de mest betydningsfulde danske arkæologer gennem tiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev