20. januar 2021

Lasse Heje Pedersen fra FRIC modtager Ross Prize

Professor Lasse Heje Pedersen fra grundforskningscenteret FRIC ved CBS har modtaget den prestigefyldte Ross Prize for at have lavet den mest indflydelsesrige forskning i finansverdenen over de sidste 15 år. Forskningen går tilbage til professor Heje Pedersens artikel ”Over-the-Counter Markets”, udgivet i Econometrica i 2005, og som under sidste års Covid-19 pandemi har været til stor hjælp til at forstå over-the-counter markedet.

Professor Lasse Heje Pedersen.
Professor Lasse Heje Pedersen. Foto: CBS.

Artiklen ”Over-the-Counter Markets” blev udgivet i Econometrica tilbage i 2005, men over de sidste 15 år har den bevist dens store indflydelse i finansverdenen, herunder under Covid-19-pandemien og dens påvirkning på over-the-counter markedet. Professor Heje Pedersen fra DG’s Center for Financial Frictions (Fric) ved CBS modtager derfor nu den prestigefyldte Ross Prize for denne artikel og forskningen, der er bygget på den. Medforfatterne professor Darrell Duffie fra Stanford University og professor Nicolae Gârleanu fra University of California, Berkeley vil dele prisen med ham.

”Grundet den centrale rolle af over-the-counter markets, har likviditeten af disse markeder været til stor bekymring for regeringen og været fokus i mange love interventioner, især i krisetider, som man oplevede under den globale finanskrise og de store forstyrrelser i finansmarkedet under Covid-19 pandemien. Den prisvindende artikel har brolagt vejen til at kunne forbedre forståelsen af funktionen af disse markeder,” fortæller Ross Prize komiteen i en pressemeddelelse.

Ny forståelse for likviditet og prisbestemmelse

Stephen A. Ross Prize blev dannet tilbage i 2008 for at ære den afdøde Steve Ross’ forskning i finansverdenen. Det er den syvende Ross Prize, der bliver tildelt, og den kommer med et beløb på 50.000 dollars.

”Artiklen og den efterfølgende litteratur har transformeret vores forståelse for likviditet og prisbestemmelse i over-the-counter markeder, hvori mange finansielle formuer er handlet,” forklarer Ross Prize komiteen i en pressemeddelelse.

Læs mere om professor Lasse Heje Pedersen og Ross Prize hos CBS her

Læs den fulde pressemeddelelse fra Ross Prize her

Mere information om professor Lasse Heje Pedersen og hans forskning her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev