30. november 2018

Kort Nyt fra November

David Dreyer Lassen fra CEBI udpeges som ny bestyrelsesformand for DFF

Professor David Dreyer Lassen fra DG’s Center for Economic Behaviour and Inequality (CEBI) er netop blevet udpeget af Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers til ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond. Dreyer Lassen er professor i økonomi ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet, vicecenterleder på grundforskningscenteret CEBI og kommer fra en post som formand for Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd inden for samfund og erhverv siden 2014. Han har derudover deltaget i Udvalget for bedre universitetsuddannelser siden 2017.  

Læs pressemeddelelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet her.

 

CeMiSt på High Tech Summit 2018

Til dette års High Tech Summit konference på DTU og udstilling d. 10-11 oktober deltog DG’s grundforskningscenter CeMiSt med et oplæg om store data i mikrobielle studier med blandt andet professor MSO Mikael Rørdam Andersen, professor Tillmann Weber og adjunkt Tammi Camilla Vesth iblandt talerækken. Centerets deltagelse var en stor succes med mange besøgende og med et panel af talere fra både industrien og academia.

Læs mere om CeMiSt’s deltagelse i eventet her.

 

Ny bog fra UrbNet

Professor og centerleder Rubina Raja fra grundforskningscenteret UrbNet har sammen med Achim Lichtenberger (Westfälische Wilhelms-Universität Münster) netop fået publiceret en bog I den nye serie Jerash Papers. Bogen omhandler de mange arkæologiske undersøgelser foretaget i og omkring Decapolis-byen Jerash i det nordlige Jordan gennem de sidste 110 år. Udgivelsen er et samlingspunkt for forskellige forskere, der alle har forsket i Jerash gennem de sidste fire årtier, herunder det UrbNet-relaterede udgravningsprojekt Danish-German Jerash Northwest Quarter Project under ledelse af blandt andet professor Rubina Raja.

Læs mere om udgivelsen hos Aarhus Universitet her.

 

CMEC i Altinget-kronik om skovdyrkning og klimaforandringer

I en kronik i Altinget 29 har professor og centerleder Carsten Rahbek, lektor Jacob Heilmann Clausen og specialkonsulent Anders Højgård Petersen fra grundforskningscenteret CMEC sammen med en række andre forskere indenfor klima og skovbrug fremhævet hvordan skovdyrkning er det optimale middel mod mindskningen af CO2 og dermed kan spille en afgørende rolle for klimaforandringerne. Ved målrettet at dyrke de danske skove, kan man ikke alene være med til at nedsætte CO2 i atmosfæren, da træer bruger lang tid på at optage og oplagre den, men også fordi træerne kan erstatte fossile brændsler når de fældes.

Læs kronikken hos Altinget her.

 

Berømt forsker samarbejder med HYPERMAG

Professor Emeritus fra University of Sydney, Australien, Philip Kuchel gæster i flere omgange DG-centeret HYPERMAG for at samarbejde med blandt andet centerleder Jan Ardenkjær-Larsen om et forskningsprojekt med stort potentiale. Håbet med projektet er, at påvise, hvordan et særligt sporingsstof effektivt kan benyttes til en hurtig og ikke-invasiv analyse af biologiske systemer og derigennem være med til at kaste lys over, hvordan levende celler interagerer og sanser omgivelserne. Professor Kuchel’s besøg på HYPERMAG er støttet med et visiting grant fra Lundbeckfonden.

Læs mere om professor Phillip Kuchel’s besøg på HYPERMAG her.

 

Interview med centerleder for PROMEMO, Anders Nykjær, I Nature

Professor Anders Nykjær der er centerleder ved DG’s Center for Proteins in Memory (PROMEMO), er blevet interviewet i det prestigefyldte tidsskrift Nature i anledning af åbningen af den nye forskningsbygning Skou bygningen på Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet. Professor Nykjær og PROMEMO skal sammen med andre forskerkollegaer være en fremtidig del Skou bygnings forskningsmiljø. Nykjærs laboratorium vil nemlig blive et af de første til at flytte ind i nye lokaler i forskningsbygningen. Den seks etager store højteknologiske forskningsbygning indeholder nye, avancerede laboratorier, kontorer og fællesområder for omtrent 300 medarbejdere og skal danne rammen om fremtidens store biomedicinske opdagelser og forskning på Aarhus Universitet.

Læs interviewet med Anders Nykjær i Nature her.

Mere information om interviewet og Skou-bygningen kan findes hos PROMEMO her.

Yderligere information om Skou-bygningen kan findes her.

 

Vuust fortæller om at forene interesse med karriere i en artikel i Nature

Musiker og centerleder for Center for Music in the Brain ved Aarhus Universitet, Peter Vuust, fortæller om kunsten at forene sine interesser med karrieren i en artikel bragt i Nature. I artiklen beskriver danske Vuust hvordan man bedst jonglerer en tværfaglig karriere som neuro-forsker med livet som professionel musiker med op til 60 koncerter om året. Vuust fortæller hvordan bevillingen fra Danmarks Grundforskningsfond gav ham større frihed til sin forskning og at nøglen til en succesfuld forskerkarriere fodrer at ens forskningsfelt samtidig er ens passion.

Du kan læse artiklen om Vuust i Nature her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev