31. august 2019

Kort Nyt fra August

Podcast om universets mystiske mørke stof med forsker fra CP3-origins; CeMiSt arrangerer foto-udstilling, der tager dig tæt på den mikrobielle verden; og to studerende har i tæt samarbejde med HYPERMAG udviklet metoder til bedre skanningsbilleder. Alt det kan du læse mere om i Kort nyt for August måned.

 

Fotoudstilling om den mikrobielle verden åbner på DTU med CeMiSt som arrangør

Fra den 13. september kan du opleve foto-udstillingen World in a Drop hos DTU Bioengineering, hvor grundforskningscentret CeMiSt er arrangør. Udstillingen tager dig med på en rejse helt tæt på den mikrobielle verden, og udstillingen har tidligere været vist på Harvard Museum of Natural History. Ophavsmændene til udstillingen er ph.d. i mikrobiologi og videnskabsfotograf Scott Chimileski og professor Robert Kolter, begge fra Harvard University. Under sit ophold på CeMiSt denne sommer, gav Kolter centret lov til at opsætte udstillingen, der vil blive åbnet af professor Kolter selv den 13. september på DTU Bioengineering.

Læs mere om udstillingen på DTU her

Mere info om udstillingen kan findes via Scott Chimileskis hjemmeside her

 

I ny podcast fortæller forsker fra CP3-Origins om Universets gådefulde mørke stof

Mads Toudal Frandsen, lektor på grundforskningscentret CP3-Origins ved Syddansk Universitet, fortæller i en podcast om det gådefulde mørke stof, der antages af udgøre en stor procentdel af vores univers, og som også er årsagen til, at planeter og galakser eksisterer. Er du nysgerrig på mørkt stof, så lyt til Mads Frandsen i afsnittet af den DFF-sponsorerede podcast Vov at Vide via videnskab.dk her.

 

To studerende vil bidrage til bedre skanningsbilleder i tæt samarbejde med HYPERMAG

I tæt samarbejde med blandt andet grundforskningscentret HYPERMAG ved DTU har to studerende fra DTU Elektro stået for hver deres projekt, der skal bidrage til mere præcise billeder fra MR-skanninger. Alajdin Rustemi har fremstillet og designet en spole til brug ved skanninger af leveren, og det nye ved spolen er at den er todelt, så man kan se billeder af leveren fra to sider modsat den nuværende spole, som kun skaber billeder fra en side af leveren. Marios Masouridi har arbejdet på et projekt, der skal munde ud i bedre sensorer, og han har udviklet en meget lille spole, der kan benyttes til at skanne små animalske vævsprøver.

Læs meget mere om de to studerendes spændende projekter via DTU her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev