6. februar 2018

Jørgen Kjems fra CellPAT modtager årets Novo Nordisk Pris

DG-centerleder Jørgen Kjems belønnes i år med Novo Nordisk Prisen for sin innovative grundforskning inden for cellers kommunikation.

Siden november 2017 har Jørgen Kjems stået i spidsen for DG-centeret Center for Cellular Signal Patterns (CellPAT) ved Aarhus Universitet. I årevis har hans navn været synonym med nytænkende forskning inden for RNA og kommunikation mellem kroppens celler.

Nu er det officielt, at Kjems i år modtager Novo Nordisk Prisen for sit innovative arbejde. Prisen gives “som belønning for enestående lægevidenskabelig forskning eller anden forskningsindsats, der kan komme lægevidenskaben til gode.”

”Jeg er meget beæret og dybt overrasket over at modtage prisen. Jeg er samtidig taknemmelig over, at det bliver anerkendt, hvor vigtigt det er, at man er tværfaglig og har et så bredt sigte, at det man laver både er grundvidenskab, men også kan bruges inden for medicin. Jeg anser denne pris som en anerkendelse af ikke blot min egen, men også af mine kollegaers indsats,” udtaler Jørgen Kjems til Novo Nordisk Fonden i forbindelse med nyheden.

Med prisen følger 3 millioner kroner, hvoraf 2,5 millioner kroner er et rådighedsbeløb til forskningsformål, og 500.000 kroner er en personlig hæderspris.

Jørgen Kjems har siden 2003 været professor i molekylærbiologi og nanovidenskab på Aarhus Universitet, hvor han i dag leder centeret iNANO og DG-centeret CellPAT, som slog dørene op 1. november sidste år.

Kjems vil officielt få overrakt Novo Nordisk Prisen ved en festceremoni 16. marts. Læs mere om pofessor Kjems og overrækkelsen af prisen hos Novo Nordisk Fonden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev