31. maj 2018

Jørgen Christensen-Dalsgaard modtager Videnskabspris

Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard, der er centerleder ved Center for Stellar Astrofysik (SAC) på Aarhus Universitet, er en af to modtagere af årets Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris.

30. maj modtog centerleder på Center for Stellar Astrofysik (SAC) Jørgen Christensen-Dalsgaard årets Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris. Prisen er en hæderspris, der uddeles til danske forskere, der arbejder eller har arbejdet i tilknytning til Aarhus Universitet. Prisen tildeles forskere, som aktivt foretager et videnskabeligt arbejde, der har frembragt ét eller flere betydelige resultater indenfor sit forskningsfelt.

Jørgen Christensen-Dalsgaard.
Jørgen Christensen-Dalsgaard (Foto: Aarhus Universitet)

Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard betragtes som en af de mest indflydelsesrige forskere indenfor studiet af stjerner og asteroseismologi, som er studiet af ”stjerneskælv”, der er små rystelser i stjernernes overflade. Jørgen Christensen-Dalsgaard udgør en central og afgørende rolle indenfor internationaliseringen af sit forskningsfelt og har mere end 570 videnskabelige artikler bag sig.

I samarbejde med NASA står Christensen-Dalsgaard i øjeblikket spidsen for den del af rummissionen TESS, der skal studere de såkaldte stjerneskælv. Rumteleskopets mission er at indsamle data om nærliggende stjerner i solsystemets nabolag.

Prisen uddeles af bestyrelsen for Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris, der består af syv medlemmer.

Med prisen følger 100.000 danske kroner og kan kun uddeles til samme person én gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev