6. august 2019

IDUN-centerleder Anja Boisen modtager en ERC Proof of Concept bevilling

Professor Anja Boisen, der er centerleder ved grundforskningscenteret IDUN, har for nylig modtaget et af de prestigefyldte Proof of Concept (PoC)-bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd. Med bevillingen er det professor Boisen’s mål at skabe et minimeret udstyr, hvorpå man kan udføre såkaldt therapeutic drug monitoring (TDM) med en enkelt dråbe blod i løbet af få minutter, uden specialiseret personale og til en langt mindre omkostning end den nuværende med TDM.

Anja Boisen. Foto: DFF
Anja Boisen. Foto: DFF

Professor Anja Boisen, centerleder ved DG-centret IDUN, har modtaget en såkaldt Proof of Concept (PoC)-bevilling fra European Research Council til projektet ”Therapeutic Drug Monitoring with Smartphone-Integrated Surface Enhanced Raman Spectroscopy” (THERA). THERA er et resultat af Boisen’s tidligere ERC-støttet projekt HERMES, som stræbte efter at skabe følsomme højkapacitets-cantilever-lignende sensorer, der genererer pålidelige og reproducerbare resultater.

Et af projektets resultater var et såkaldt ”nanopillar”-materiale, der er en type af nanostrukturer til overfladeforbedret Raman-spektroskopi (SERS), der udviser høj og ensartet forbedring af Ramansignalet. Raman-spektroskopi er en metode, der typisk anvendes i kemi til at give et strukturelt fingeraftryk, hvorved molekyler kan identificeres. Denne metode vil danne grundlaget for det lille TDM-udstyr under Boisens nyeste ERC-projekt THERA.

”ERC’s PoC-bevilling har tidligere været en succesfuld måde at kommercialisere vores opdagelser fra vores ERC advanced-bevillinger, og jeg glæder mig over at få denne mulighed for at bringe vores platform et skridt tættere på slutbrugere,” fortæller Boisen.

Dette vil være den tredje ERC PoC-bevilling for Boisen og hendes forskergruppe, der har haft stor succes med at udforske de kommercielle og sociale potentiale fra hendes tidligere HERMES-projekt. MedTech-virksomheden ”Blusense Diagnostics” var for eksempel et resultat af Boisens første PoC-bevilling, og hun håber at kunne bringe dette nye projekt ligeså langt.

Med Proof of Concept-bevillingerne fra ERC følger 150.000 euro, og bevillingstypen gives til i alt 62 modtagere i 2019.

Læs mere om Proof of Concept-bevillingen og de enkelte modtagere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev