Kapitel 1: Professor Leif Oxenløwe

Uddrag

”Leif Oxenløwe ville egentlig have været astronom. Men så fik han en underviser i laser- og atomfysik, som var så inspirerende, at han slet ikke var i tvivl om, at han ville lave bachelorprojekt i hans gruppe. Samme professor havde også et stort internationalt netværk, som var medvirkende til, at Leif Oxenløwe skrev speciale på Imperial College London, med ham som dansk vejleder.”

»Hvis man har set Mowgli og slangen Kha, så forstår man den måde, jeg blev hypnotiseret af ham på. Det var næsten, som om der kom fyrværkeri ud af ham, og det at komme til London og blive revet ud fra sine vante omgivelser var fantastisk inspirerende. De har nogle af de bedste undervisere og verdens førende eksperter. Hver gang de sagde noget, kunne de samtidig perspektivere det, fordi de havde tænkt over, hvorfor det var vigtigt i en større sammenhæng.«

“På Imperial College tog Leif Oxenløwe et enkelt kursus i optisk kommunikation, som udgør én anvendelse af laserfysik. Men ellers var han mere interesseret i grundlæggende laserfysik på det tidspunkt. Tilbage i Danmark var det mere eller mindre tilfældigt, at han lavede sin ph.d. på DTU og i optisk kommunikation. Han søgte og fik tilbudt et par forskellige projekter og valgte det for at prøve noget nyt. De var tre ph.d.-studerende, som startede samtidig under et stort rammeprogram fra Det Frie Forskningsråd, altsammen relateret til kommunikationen, men med en interdisciplinær tilgang.”

Du kan læse hele portrættet af professor Leif Oxenløwe ved at downloade kapitlet nedenfor.

Kapitel 1: Professor Leif Oxenløwe

Tilmeld dig vores nyhedsbrev