5. februar 2018

Centerleder Rubina Raja skal turnere USA som Kershaw Lecturer

The Archaeological Institute of America har udnævnt centerleder og professor i klassisk arkæologi, Rubina Raja, til Kershaw Lecturer 2018/2019. Med titlen følger en forelæsningsrække i USA, hvor Raja skal formidle forskningen, som udspringer fra centeret.

Rubina Raja har senest blandt andet arbejdet med den antikke by Gerasa ved det nuværende Jarash i Jordan.
Rubina Raja har senest blandt andet arbejdet med den antikke by Gerasa ved det nuværende Jarash i Jordan. (Foto: Rubina Raja)

 
På Center for Urban Network Evolutions (UrbNet) ved Aarhus Universitet er det nye år blevet indledt med en stor anerkendelse til Rubina Raja, centerleder og professor i klassisk arkæologi. Raja er blevet udnævnt til såkaldt Kershaw Lecturer 2018/2019 af Archaeological Institute of America (AIA), som er verdens største organisation dedikeret til arkæologi. Titlen uddeles hver år til internationalt anerkendte forskere, som har været med til at flytte grænser inden for arkæologien. Som en del af udnævnelsen skal professor Raja holde en række forelæsninger i USA, hvor hun præsenterer sit arbejde og sætter det ind i rammerne for den forskning, som bliver udført på UrbNet.

Rajas udnævnelse er begrundet med hendes bredt publicerede og internationalt anerkendte arbejde inden for forskellige aspekter af klassisk arkæologi i Nærøsten. Især Rajas seneste projekter med urbane samfund og deres netværk har haft stor betydning for udnævnelsen. Her har hun blandt andet arbejdet med den syriske oaseby Palmyra og det antikke jordanske bysamfund Gerasa, som i sin tid var en del af Dekapolis, en gruppe af ti bystater på Romerrigets østfront.

”Jeg er meget glad og beæret over udnævnelsen. Forelæsningsrækken vil også give mig muligheden for at formidle den vigtige forskning, vi bedriver på UrbNet, til både det akademiske miljø og offentligheden på tværs af USA. Derudover håber jeg også, at forelæsningsrækken vil skabe nye netværk og samarbejder for UrbNet,” fortæller Rubina Raja efter modtagelsen af nyheden.

Læs mere om UrbNet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev