3. marts 2017

Centerleder Bo Barker Jørgensen modtager A.C. Redfield prisen for sin skelsættende indfyldelse på videnskaben

Leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Geomikrobiologi ved Aarhus Universitet, professor Bo Barker Jørgensen er blevet tildelt den internationalt anerkendte forskningspris, A.C. Redfield Award. Prisen, der uddeles af ‘Association for the Sciences of Limnology and Oceanography’ (ASLO), er en pris i forskningsverdens superliga.

Se mere via Jyllands-Posten

I en pressemeddelelse skriver ASLO om valget af centerleder Bo Barker Jørgensen som prismodtager:

“Bo Barker Jørgensen har ført an i at fremme vores forståelse af biogeokemi og mikrobiel økologi i marine sedimenter. Hans publikationer er blevet citeret mere end 32.000 gange, og to af hans publikationer har over tusind citater hver. Kolleger siger, at disse statistikker er et bevis på Jørgensens “forbløffende indflydelse på videnskaben og en hyldest til den store effekt af hans livslange arbejde.”

“Danmarks Grundforskningsfond ønsker Bo Barker Jørgensen tillykke med den velfortjente pris. Hans forskning er et fremragende eksempel de banebrydende effekter samfundet som helhed har af grundforskningen. Den grundforskning, Bo har lavet i Center for Geomikrobiologi og før da i sit Max Planck center, har transformeret vores viden om Jordens biosfære. Undervejs har Bo udviklet nye teknikker og instrumenter og ikke mindst uddannet et meget højt antal ph.d.’er og postdocs, der står klar til at videreføre arbejdet”.

Professor Søren-Peter Olesen, direktør for Danmarks Grundforskningsfond.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev