29. oktober 2018

Ane Fisker fra CVIVA modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2018

Læge og seniorforsker ved DG’s Center for Vitaminer og Vacciner (CVIVA) Ane Bærent Fisker modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2018. 

Ane B. Fisker, der er læge og seniorforsker ved grundforskningscenteret CVIVA, modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2018 for sit enestående bidrag til forskning indenfor vacciner og A-vitamin. En del af Fiskers forskning har blandet andet vist, hvordan WHO’s anbefalinger om at give A vitamin og vacciner sammen, ikke har den ønskede effekt på dødelighed – et studie, der har været hovedårsag til, at man nu diskuterer, hvorvidt denne anbefaling skal afskaffes.

 “Mange sundhedspolitikker bygger på antagelser om effekter fremfor reelle data. Vores forskning har vist, at det er utilstrækkeligt. Ved at teste antagelserne i virkelighedens verden har vi fx kunnet se, at børnevacciner påvirker den generelle sundhed langt mere, end man havde formodet – de påvirker også risikoen for mange andre sygdomme. Vi har desuden observeret, at deres effekt afhænger af mange andre faktorer, såsom barnets køn, og om det samtidigt får andre interventioner fx A-vitamin. Det har givet os ny viden om både vacciner, vitaminer og immunforsvaret, som kan få vidtrækkende konsekvenser,” fortæller Ane B. Fisker til Lundbeckfonden.

Ane B. Fiskers forskning fokuserer på, hvordan man bedst implementerer brugen af vacciner og tilskud med A-vitamin i lavindkomstlande, samt hvilken effekt disse har på sygdom og dødelighed.

Med Lundbeckfondens Yngre Forskningspris følger 300.000 DKK.

Læs mere om prisuddelingen hos Lundbeckfonden her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev