4. februar 2021

Adjunkt Morten Kjærgaard fra QDev modtager en Villum Young Investigator bevilling

Adjunkt Morten Kjærgaard fra grundforskningscenteret Center for Kvanteelektronik (QDev) ved Københavns Universitet modtager bevillingen Young Investigator fra Villum Fonden. Bevillingen går til Kjærgaards forskning i superledende kvantebits, hvor han udforsker kvantecomputeres beregningskræfter.

Adjunkt Morten Kjærgaard. Foto: Københavns Universitet
Adjunkt Morten Kjærgaard. Foto: Københavns Universitet

Et nyt projekt vil forske i superledende kvantebits og udforske kvantecomputeres beregningskræfter. Adjunkt Morten Kjærgard fra DG’s Center for Kvanteelektronik (QDev) ved Københavns Universitet modtager bevillingen Villum Young Investigator til projektet.

“Det eneste vi i dag ved om den nye viden, vi skal leve af om 20 år er, at den i høj grad bliver skabt i hovederne på talentfulde unge forskere. Det er derfor vigtigt at give unge forskere et solidt afsæt til at skabe deres egen forskningsprofil,” fortæller Thomas Bjørnholm, der er forskningsdirektør i VILLUM FONDEN.

Nye regnekræfter

I den moderne verden er evnen til at udføre hurtige computerudregninger en hjørnesten. Fundamentale enheder i computere, så som bits, kan erstattes med kunstige kvantesystemer kaldet kvantebits og dermed kan nye regnekræfter udnyttes.

Projektet vil bruge de superledende kvantebits til at studere fundamentale spørgsmål vedrørende effektiv dannelse af såkaldte ’entanglements’ også kendt som sammenfiltring, samt kvante-fejltolerance i små skalaer og nye kvantealgoritmer.

Læs mere om projektet hos Københavns Universitet her

Mere information kan findes hos Villum Fonden her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev