11. december 2017

Åbning af Center for Elektromikrobiologi ved Lars Peter Nielsen

Professor Lars Peter Nielsen har modtaget en bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond til at etablere Center for Elektromikrobiologi (CEM) ved Aarhus Universitet. Den officielle indvielse af centret fandt sted den 1. december 2017, hvor interessen for det nye forskningscenter var stor. Blandt de mange fremmødte var forskere fra både ind- og udland.

Som forklaret af Nielsen skal Center for Elektromikrobiologi undersøge kabelbakterier – en nyopdaget livsform. Kabelbakterierne er i stand til at fungere som en effektiv elektrisk ledning, hvor elektriske strømme løber fra den ene til den anden ende af bakteriens lange cellekæde. Målet med CEM’s forskning er at finde ud af, hvordan denne unikke livsform fungerer.

 

Åbningen bød på en række taler, herunder Niels Christian Nielsen, dekan for det Teknisk og Naturvidenskabelige Fakultet, der udtrykte stor glæde over finansieringen fra fonden og sagde at centret med sine meget høje ambitioner vil bidrage med nye banebrydende resultater inden for dette nye og spændende forskningsfelt.

Bestyrelsesformand, Liselotte Højgaard, betegnede centrets forskning som original og i særdeleshed interdisciplinær og ser frem til i de kommende år at lære meget mere om de spændende kabelbakterier.

 

Andre indlæg blev givet af institutleder for Biovidenskab Hans Brix, lektor Gemma Reguera fra Michigan State University, samt professor og tidligere centerleder Poul Nissen.

Læs om åbningen af centret på AU’s hjemmeside. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev