30. september 2022

Første netværksretreat for yngre forskertalenter

– Jeg håber, I gentager succesen, sagde Elena Papaleo på vej ud fra hotel Comwell i Snekkersten. Elena står midt i sin forskerkarriere, og var, sammen med 30 andre forskere, inviteret med på Networkingretreat for Young Academic Leaders tidligere på ugen for at få et kollektivt boost til karrieren.

Mand forklarer tekst på tavle

DG havde inviteret en række oplægsholdere, der, med deres erfaringer fra et grundforskningscenter, belyste forskellige aspekter af rollen som forskningsleder. Hvilke udfordringer ligger der fx i at gå fra at være en ung forsker til at være leder af et team? Hvordan sikrer man innovation og excellence i sin forskning, og hvad med verden udenfor laboratoriet? Hvordan kan man arbejde på tværs af faggrænser?

Emnerne blev livligt debatteret hen over de to dage, og deltagerne var dybt optaget i gruppearbejde og holdt inspirerende oplæg om deres tanker i forhold til det at stå midt i en forskerkarriere.

Det er første gang, Danmarks Grundforskningsfond arrangerer et kursus særligt for de yngre forskertalenter, som allerede støttes og trænes i grundforskningscentrene. Med netværksretreatet får forskerne mulighed for at møde hinanden udenfor centrene.

– Det er godt at møde kolleger fra andre fagområder, der er i samme situation som én selv. Netværk på tværs af faggrænser giver plads til refleksion og inspiration, siger direktør Søren-Peter Olesen, der også var med på kurset.

Du kan møde nogle af deltagerne fra Networking retreat for Young Academic Leaders i videoen her:

Fakta:
Networking retreat for Young Academic Leaders
26. -27. September 2022 på Comwell Borupgaard, Snekkersten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev