19. januar 2021

Nyt virtuelt seminar om fermentologi fra CEH

Et nyt online seminar ”Fermenotology Seminar Series” byder på korte samtaler og en live Q&A om økologien, evolutionen og kulturen, som man finder i de daglige madvarer. Det er DG’s Center for Evolutionary Hologenomics (CEH) ved Københavns Universitet og instituttet Applied Ecology ved North Carolina State University, samt North Carolina State University Libraries, der er gået sammen om seminaret.

Billede af forsiden til seminaret.
Billede af forsiden til seminaret. Foto. NC State University.

Et samarbejde mellem grundforskningscenteret CEH ved Københavns Universitet og instituttet Applied Ecology ved NC State University i USA, samt NC State University Libraries, har ført til et nyt virtuelt seminar ”Fermenotology Seminar Series”, som vil undersøge kulturen, historien og videnskaben bag vores daglige madvarer. Seminaret vil foregå igennem korte samtaler samt en live Q&A-runde. Der vil blive afholdt to seminarer hver måned, hvor der allerede nu er blevet lagt et skema ud frem til maj 2021, som vil blive opdateret løbende. Alle seminarer vil bestå af disse korte samtaler og Q&A’s og afholdes alle om torsdagen klokken 16 ET eller klokken 22 dansk tid.

Nye gæsteforelæsere hver gang

Hver gang vil der være en ny gæsteforelæser og et nyt emne i fokus. Det første seminar afholdes den 21. januar, hvor den romerske madhistoriker og arkæolog Sally Grainger vil snakke om romersk mad i en moderne kontekst. Det andet seminar bliver afholdt den 28. januar, hvor ph.d.-studerende Joshua Evans vil snakke om eksperimenter med såkaldte novel misos, som han har foretaget hos kokke og fermentorer i Københavns førende køkkener.

Alle har mulighed for at registrere sig til seminaret online ved at udfylde en blanket.

Tilmeld dig seminaret ”Fermenotology Seminar Series” her

Du kan læse mere om det virtuelle seminar hos CEH her

Mere information om skemaet for seminaret kan findes hos NC State University her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev