30. oktober 2017

UrbNet-centerleder Rubina Raja i internationalt samarbejde om digitalt læringsprojekt

For nyligt kunne Center for Urbane Udviklingsmuligheder (UrbNet) ved Aarhus Universitet (AU) med Rubina Raja i spidsen løfte sløret for et spændende og betydningsfuldt samarbejde, nemlig det ERASMUS+-støttede projekt: Ancient Cities: Creating a Digital Learning Environment on Cultural Heritage (AnCit). Projektet skal medvirke til at sætte arkæologi og kulturarv på læringsskemaerne i skolerne – ikke blot nationalt, men også internationalt. Læs AU’s pressemeddelelse om samarbejdet her.

Ledende eksperter i både kulturarv samt online læring og undervisning samles for at skabe et fælles Massive Open Online Course (MOOC). Dette skal ramme et bredt, internationalt publikum, og projektet er et stort skub på uddannelsesfronten, hvilket betyder, at UrbNet vil medvirke til at præge den internationale undervisning i arkæologi. Centerleder Rubina Raja udtaler, at “gennem dette succesfulde europæiske ERASMUS+-projekt har UrbNet-forskere vist, at ekstraordinær forskning skaber fundamentet for nye og innovative undervisningsinitiativer – også i klassisk arkæologi”.

Rubina Raja var for nyligt i Rom for at præsentere endnu et betydningsfuldt, arkæologisk projekt for Hendes Majestæt Dronning Margrethe, hvilket du kan læse mere om her.

AU er én ud af seks partnere i samarbejdet, hvor også Adjunkt Michael Blömer, den lokale AU-koordinator, har en finger med i spillet.

Han udtaler, at ”Ancient Cities-projektet vil gavne vores studerende på flere forskellige måder – de vil få arkæologisk viden og kvalifikationer indenfor medieproduktion, samtidig med at de vil forbedre deres sprogfærdigheder og lære, hvad det vil sige at arbejde i et internationalt, akademisk team. Vi håber at kunne bruge dette som fundament til fremtidige forskningssamarbejder om klassisk arkæologi på tværs af Europa”.

Med i samarbejdet er foruden AU også Kiel University (projektkoordinator), University of Bergen, University of Birmingham, Paris 1 Panthéon-Sorbonne University samt The Open University of The Netherlands.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev