11. juni 2018

To forskere fra DG’s Centers of Excellence er optaget hos Det Unge Akademi

De talentfulde forskere Víctor Silva Aguirre fra Stellar Astrophysics Centre (SAC) ved Aarhus Universitet og Naia Morueta-Holme fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (CMEC) ved Københavns Universitet er iblandt de syv nye medlemmer optaget hos Det Unge Akademi i 2018.

Víctor Silva Aguirre fra Stellar Astrophysics Centre (SAC) og Naia Morueta-Holme fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (CMEC) er to ud af i alt syv nye medlemmer, som for nyligt blev optaget i Det Unge Akademi 2018. Akademiet er oprettet under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab med henblik på at skabe en platform for unge forskere i Danmark og styrke et tværfagligt forskningsmiljø.

Víctor Silva Aguirre.
Víctor Silva Aguirre (Foto: SAC, Privat)

Víctor Silva Aguirre er adjunkt ved SAC og forsker i Galaktisk Arkæologi, som er studiet af Mælkevejens dannelse og udvikling. Ved at koble teoretiske modeller for galaksedannelse og galakseudvikling sammen med observationer af forskellige udvalgte typer af stjerner fra specifikke områder af Mælkevejen, er det Víctor Silva Aguirre’s ambition at bestemme de vigtigste parametre for tusindvis af stjerner i fjerne dele af Jordens hjemgalakse.

Læs mere om Victor Silva Aguirre hos Det Unge Akademi her

 

Naia Morueta-Holme (Foto: KU)
Naia Morueta-Holme (Foto: KU)

Naia Morueta-Holme er adjunkt ved CMEC og har makroøkologi som sit forskningsfelt. I sit arbejde prøver Naia at nærme sig forståelsen af, hvad der bestemmer mangfoldigheden og fordelingen af livet på Jorden. De seneste par år har Naia Morueta-Holme været særligt optaget af at kortlægge menneskets rolle i forhold til udformningen og forandringen af naturen gennem ændringer i klima og arealanvendelse.

Læs mere om Naia Morueta-Holme hos Det Unge Akademi her

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab stiftede i efteråret 2011 Det Unge Akademi som et nyt videnskabeligt akademi for unge talentfulde forskere i Danmark. Akademiet har til formål at støtte unge forskere fra alle fagområder i deres akademiske udvikling og karrieremuligheder. Der optages omtrent otte medlemmer hvert år og hvert medlem tildeles et femårigt medlemskab.

Læs mere om det Unge Akademi på akademiets hjemmeside her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev