Fondens andre virkemidler

Fonden vil kun have ganske få virkemidler ud over Center of Excellence-programmet. Nuværende virkemidler udgøres af:

Niels Bohr Professorer. Fonden inviterer internationale topforskere til Danmark med Niels Bohr Professorer initiativet. Formålet er, at berige danske forskningsmiljøer med førsteklassesforskere fra udlandet. Det gælder fremragende udenlandske forskere, men programmet har også gjort det muligt at ”kalde” enestående danske forskere, der har valgt en karriere i udlandet, hjem.

Dansk-Indisk samarbejdsinitiativ. Fonden har igangsat et nyt Dansk-Indisk samarbejdsinitiativ med fokus på mobilitet og videndeling mellem internationalt anerkendte forskere fra Indien og Danmark. Deadline for at indsende en ansøgning var den 23. november 2012. Centerlederne fra Centers of Excellence kunne ansøge om en bevilling på 2-4 millioner kroner inkl. overhead til støtte i 2-3 år.

Dansk-Kinesiske forskningscentre. Fonden har etableret forskningscentre i samarbejde med National Natural Science Foundation of China. Der er ikke planlagt flere opslag inden for dette virkemiddel.

Talentrekruttering. Fonden iværksatte i 2007 og 2008 dette initiativ for at styrke rekrutteringen af udenlandske topforskere og talenter i anerkendelsen af den hårde kamp om de bedste udlændinge. Bevillingerne gives som tillægsbevillinger til fondens Centers of Excellence. Der er i øjeblikket ikke nye initiativer på vej inden for dette virkemiddel.

Læs mere om ovenstående virkemidlerNyhedsbrev