Pressemeddelelser

På denne side kan fondens pressemeddelelser siden 2010 findes.

2011

Syv succes’er!

Danmarks Grundforskningsfond har netop besluttet at videreføre syv Centers of Excellence, der alle blev oprettet i 2007. Centrene har været underlagt en grundig midtvejsevaluering, hvor de har fået flotte ord med på vejen fra en række internationale eksperter.

2010

3 nye dansk-kinesiske forskningscentre inden for informations- og kommunikationsteknologi

Danmarks Grundforskningsfond runder nu 10 dansk-kinesiske forskningscentre med etableringen af tre nye centre inden for samarbejdet med den kinesiske forskningsfond National Natural Science Foundation of China.


Niels Bohr professor får Nobelpris i økonomi

Professor Dale T. Mortensen, der sammen med to kolleger modtager dette års Nobelpris i økonomi, har siden 2006 været tilknyttet Aarhus Universitet som ’Niels Bohr gæsteprofessor’ på en femårig bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond.


Dansk grundforskning giver ny viden om neurologiske sygdomme

Det danske grundforskningscenter, PUMPKIN ved Aarhus Universitet har i samarbejde med grundforskningscentret, MEMPHYS ved Syddansk Universitet og Lundbeck A/S gjort helt nye opdagelser, der fører til en bedre forståelse – og på sigt også bekæmpelse – af neurologiske sygdomme. De nye forsknings-resultater er netop offentliggjort i tidsskriftet Nature.


Ny samarbejdsaftale med National Science Foundation, USA

Ny samarbejdsaftale med National Science Foundation, USA vil styrke internationaliseringen på Danmarks Grundforskningsfonds Centres of Excellence. Fonden afsætter 2-3 mio. kr. i 2010 for at støtte NSF Graduate Research Fellows gæsteforskerophold i 2-12 måneder.


2 nye dansk-kinesiske forskningscentre inden for vedvarende energi

Sammen med den kinesiske forskningsfond NSFC etablerer Danmarks Grundforskningsfond nu to virtuelle forskningscentre inden for området vedvarende energi.

Fremragende resultater fra Danmarks Grundforskningsfonds centre

Startskuddet for 2010 er kun lige gået, og allerede har fremragende forskning fra Danmarks Grundforskningscentre alene i 2010 resulteret i fem publikationer i det internationalt anerkendte tidsskrift ’Nature’.Nyhedsbrev