Pressemateriale

På denne side kan du finde fondens pressemeddelelser siden 2010

2012

Liselotte Højgaard i spidsen for Danmarks Grundforskningsfond

Det bliver professor og klinikchef  Liselotte Højgaard fra Rigshospitalet, der den 1. januar 2013 overtager formandsstolen. Efter ni år som formand for fonden, kan Klaus Bock ikke genudpeges.


Nyt Dansk-Indisk samarbejdsinitiativ

En prioritet i det Dansk-Indiske samarbejdsinitiativ er mobilitet og videndeling mellem internationalt anerkendte forskere fra Indien og Danmark. Danmarks Grundforskningsfond har reserveret op til 50 millioner kroner til det nye Dansk-Indiske samarbejdsinitiativ.


Offentlige forskningsråd og fonde vedtager Open Access-politik

Open Access betyder fri adgang for alle til at læse og anvende videnskabelige resultater via internettet. Fri tilgængelighed er afgørende, fordi nye erkendelser og opdagelser altid bygger på andres forudgående arbejde.


Brain gain for 165 millioner kroner

Behandlingen af ansøgningerne til Niels Bohr programmet er afsluttet og det er besluttet at indgå kontaktforhandlinger om seks nye Niels Bohr professorater.


2011

Etablering af 11 nye Centers of Excellence

Der investeres 585 millioner kroner i 11 nye Centers of Excellence, der skal danne ramme om store visioner og frem-synet forskning.


Syv succes’er!

Det er netop besluttet at videreføre syv Centers of Excellence, der alle blev oprettet i 2007. Centrene har været underlagt en grundig midtvejsevaluering, hvor de har fået flotte ord med på vejen fra en række internationale eksperter.


2010

3 nye dansk-kinesiske forskningscentre inden for informations- og kommunikationsteknologi

Danmarks Grundforskningsfond runder nu 10 dansk-kinesiske forskningscentre med etableringen af tre nye centre inden for samarbejdet med den kinesiske forskningsfond National Natural Science Foundation of China.


Niels Bohr professor får Nobelpris i økonomi

Professor Dale T. Mortensen, der sammen med to kolleger modtager dette års Nobelpris i økonomi, har siden 2006 været tilknyttet Aarhus Universitet som ’Niels Bohr gæsteprofessor’ på en femårig bevilling fra fonden.


Dansk grundforskning giver ny viden om neurologiske sygdomme

Det danske grundforskningscenter, PUMPKIN ved Aarhus Universitet har i samarbejde med grundforskningscentret, MEMPHYS ved Syddansk Universitet og Lundbeck A/S gjort helt nye opdagelser, der fører til en bedre forståelse – og på sigt også bekæmpelse – af neurologiske sygdomme. De nye forsknings-resultater er netop offentliggjort i tidsskriftet Nature.


Ny samarbejdsaftale med National Science Foundation, USA

Ny samarbejdsaftale med National Science Foundation, USA vil styrke internationaliseringen på Danmarks Grundforskningsfonds Centres of Excellence. Fonden afsætter 2-3 mio. kr. i 2010 for at støtte NSF Graduate Research Fellows gæsteforskerophold i 2-12 måneder.


2 nye dansk-kinesiske forskningscentre inden for vedvarende energi

Sammen med den kinesiske forskningsfond NSFC etablerer Danmarks Grundforskningsfond nu to virtuelle forskningscentre inden for området vedvarende energi.


Fremragende resultater fra Danmarks Grundforskningsfonds centre

Startskuddet for 2010 er kun lige gået, og allerede har fremragende forskning fra Danmarks Grundforskningscentre alene i 2010 resulteret i fem publikationer i det internationalt anerkendte tidsskrift ’Nature’.Nyhedsbrev