Vigdis Broch-Due

Jeg er meget beæret over min udpegning som nyt medlem af bestyrelsen for Danmarks Grundforskningsfond. Med min entusiasme for muligheden for at deltage i det fremragende arbejde, som fonden udfører for frontforskning i Danmark, følger også en dyb ansvarsfølelse for både det videnskabelige samfund i Danmark og det danske samfund i sin helhed.

Danmarks Grundforskningsfond har længe været pioner, når det gælder om at stimulere banebrydende forskning og tværfaglige samarbejder. Som vi alle ved, er nye idéer og videnskabelige gennembrud ofte født i grænsefladen mellem videnskabelige traditioner og forskellige måder at tænke på. For at takle kompleksiteten i den verden, vi alle deler, er vi nødt til at bygge broer mellem disciplinære øer og arbejde sammen på tværs af humaniora og natur- og samfundsvidenskab. Jeg er meget imponeret over de stærke initiativer, der er udviklet til dette formål af Danmarks Grundforskningsfond.

Jeg finder det også prisværdigt, at fonden gennem sin visionære ledelse presser på for diversitet inden for akademisk rekruttering og støtter talentfulde unge forskere, der vil forfølge en karriere i forskning. I vores nuværende klima med voksende mistillid til forskere og faktuelle beviser, er det vitalt at kultivere forskeres stemme i forhold til at kommunikere med befolkningen, hvis vi skal fortsætte med at skabe og forme oplyste samfund og levedygtige demokratier. Så det er også imponerende, at Danmarks Grundforskningsfond tager udfordringen op ved at udvikle nye måder at dele fascinerende forskning med den brede offentlighed og invitere den til at deltage i nogle af fondens aktiviteter. Jeg ser meget frem til at spille en rolle i at fremme alle disse vigtige mål.

Jeg er for nyligt vendt tilbage til min stilling som professor i social antropologi ved Universitetet i Bergen efter at haft haft det pivilegie at være videnskabelig direktør for Center for Advanced Study (CAS) i Oslo. Min akademiske karriere har spændt over flere lande og kontinenter, og jeg håber, at min brede erfaring kan være nyttig i mit arbejde og samarbejde med mine kolleger i bestyrelsen.

Navn (født) Vigdis Broch-Due (1956)
Nuværende stilling Professor, Institut for Socialantropologi, University of Bergen, Norge
Valgperiode 1. januar 2020 – 31. december 2023 (første periode)
Indstillet af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab
Uafhængighed Betragtes som uafhængig
Ekspertise Socialantropologi og multidisciplinært forskningssamarbejde
Uddannelse Dr.phil., socialantropologi, University of Bergen, Norge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev