Clivia M. Sotomayor Torres

Jeg blev en del af bestyrelsen i september 2018. De første måneder har været givende og enormt positive på flere planer. Jeg bidrager til opretholdelsen af værdierne hos Danmarks Grundforskningsfond gennem min erfaring som fysiker med en interesse i både kondenseret faststoffysik samt elektrisk og elektronisk ingeniørarbejde. Som bestyrelsesmedlem er et af privilegierne, at man lærer om grundforskning indenfor en bred vifte af vidensområder. Entusiasmen blandt danske forskere kan mærkes i deres ansøgninger, rapporter og interviews. Det skaber håb om en bedre fremtid, rodfæstet i enestående forskning, delvist muliggjort af Danmarks Grundforskningsfond, som jeg nu er fan af!

Oprindeligt stammer jeg fra Chile, blev uddannet i England og har haft professorater i Tyskland, Irland og nu i Spanien. Vi udfører forskning i eksperimentel fysik, der spænder fra nanofabrikation til nanofononer og nanofotoner med det mål at forbedre fremspirende informations- og kommunikationsteknologier.

 

Navn (født) Clivia M. Sotomayor Torres (1955)
Nuværende stilling Forskningsprofessor, ICREA and Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology, Barcelona, Spanien
Valgperiode 1. september 2018 – 30. november 2021 (første periode)
Indstillet af Akademiet for de Tekniske Videnskaber
Uafhængighed Betragtes som uafhængig
Ekspertise Nanovidenskab
Uddannelse Ph.d., fysik, University of Manchester, Faculty of Technology (UMIST), England
Udvalgte bestyrelses- og udvalgsposter Co-chair, H2020 Future Emerging Technologies Advisory Group 2017-18

Medlem af Scientific Advisory Board, the Research Centre Silicon Austria Lab

Medlem af the Expert Committee for the Excellence Strategy of German Universities